10 allergivenlige hunderacer

nov 8, 2018 | RACER

Allergivenlige hunderacer er ikke ensbetydende med, at de er allergisikre, men det ses ofte, at de kan have en mindsket effekt i, at fremkalde en allergisk reaktion hos nogle allergikere.  

Coton de Tulear

Racen Coton de Tulear bliver også kaldt for en “Bomuldshund” på grund af dens navn og dens fine og bløde pels uden underuld. Den er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt og ingen underuld har.

Den lille selskabshund er en livlig, klog og lærenem race, der knytter sig til sin familie. Den kan godt fungere med større børn og andre husdyr, men i familier med mindre børn anbefales det ikke, at have en Bomuldshund, da børneskrig og utilregnelige bevægelser, kan resultere i en sky og stresset hund.

Racen elsker leg og aktiviteter, den er meget social og vil mistrives, hvis den bliver efterladt meget til sig selv og alene i længere tid ad gangen.

Racen kræver moderat fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

LÆS OGSÅ: Den lille Bomuldshund – Coton de Tulear

Coton de Tulear

 

Bichon Havanais

Racen Bichon Havanais bliver også kaldt for en “Havaneser”, og har en lang og silkeblød pels uden underuld. Den er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt og ingen underuld har.

Den lille selskabshund er en legesyg, lærenem og opmærksom race, der knytter sig meget til sin familie. Hvis den bliver socialiseret, og får gode oplevelser med børn og andre hunde og dyr, fra den er hvalp af, kan den komme til at holde meget af dem.

Racen elsker nye positive oplevelser og udfordringer, den er meget social og har brug for nærhed og kontakt, og vil mistrives efterladt alene i længere tid ad gangen.

Racen har brug for lidt fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

LÆS OGSÅ: Bichon Havanais – Den legesyge Havaneser

Bichon Havanais

 

Bichon Frisé

Racen Bichon Frisé har en fin og krøllet pels med underuld som den eneste af Bichon-racerne. Den er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt.

Den lille selskabshund er en livlig, venlig og lærenem race, der knytter sig meget til sin familie. Den kan fungere fint med børn og andre mindre husdyr, hvis de behandler den ordentligt, da den er en følsom race.

Racen elsker nye positive oplevelser og mentalstimuleringsopgaver i samarbejde med familien. Den er meget social og vil mistrives, hvis den skal være alene i længere tid ad gangen.

Racen har brug for lidt fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

LÆS OGSÅ: Bichon Frisé – Den krøllede selskabshund

Bichon Frisé

 

Chinese Crested

Racen Chinese Crested er hårløs og har kun en smule pels på hovedet, poterne og halen. Den er ofte allergivenlig på grund af den hårløse krop.

Den sjove selskabshund er en livlig, kærlig og opmærksom race, der knytter sig til sin familie. Den kan komme godt ud af det med børn, hvis den bliver behandlet ordentligt.

Racen er glad for leg og aktiviteter sammen med familien. Den er social og holder tæt kontakt og vil mistrives efterladt alene i længere tid ad gangen.

Racen har brug for lidt fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

Chinese Crested

 

Shih Tzu

Racen Shih Tzu har en lang og glat pels med underuld. Den er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt.

Den lille selskabshund er en legesyg, intelligent og venlig race, der har brug for meget opmærksomhed fra sin familie. Den kan fungere godt med børn, men er følsom og finder sig ikke i drillerier, og i familier med småbørn kan den virke overvældende, fordi den er legeglad og har fart på.

Racen er glad for aktiviteter, og for at lære nye ting, den er social og har brug for masser af kontakt fra sin familie.

Racen kræver lidt fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

LÆS OGSÅ: Shih Tzu – Den tibetanske puddel

Shih Tzu

 

Curly Coated Retriever

Racen Curly Coated Retriever har en tæt krøllet pels, og er ofte allergivenlig, fordi den ingen underuld har og fælder meget lidt.

Den store retriever en en robust, selvstændig og venlig race, der elsker at tilbringe tid sammen med sine ejere. Den fungere normalt fint med børn i familien, men kan være lidt skeptisk overfor fremmede og andre hunde.

Racen er glad for at svømme og vil gerne apportere, og har brug for et godt socialt liv.

Racen kræver meget fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

Curly Coated Retriever

 

West Highland White terrier

Racen West Highland White Terrier bliver også kaldt for en “Westie”, og har en grov pels med kort underuld, og er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt.

Den lille terrier er en humørfyldt, aktiv og modig race, der har brug for masser af opmærksomhed fra sin familie. Den fungere godt sammen med børn, og er som regel venlig og nysgerrig overfor fremmede.

Racen har en stor trang til nye oplevelser og udfordringer og kræver derfor en god indhegnet have.

Racen kræver en del fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

LÆS OGSÅ: West Highland White Terrier – Den humørfyldte Westie

West Highland White Terrier

 

Yorkshire terrier

Racen Yorkshire terrier har en lang, fin og silkeagtig pels uden underuld. Den er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt og ingen underuld har.

Den meget lille terrier er en livlig, selskabelig og glad race, der har brug for et godt socialt liv med sin familie. Den kan godt fungere sammen med større børn, men på grund af dens lille størrelse, er den mindre egnet til mindre børn.

Racen er opfindsom og sætter pris på at kunne bevæge sig. Den trives ikke efterladt alene i længere tid ad gangen.

Racen har brug for lidt fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

LÆS OGSÅ: Yorkshire terrier – Den lille Yorkie

Yorkshire terrier

 

Puddel

Racen Puddel har en tæt krøllet pels, og er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt.

En puddel findes både som storpuddel, mellempuddel, dværgpuddel og toypuddel og er en intelligent, aktiv og venlig race, der sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med sin familie. Den kan fungere godt med børn, hvis den vokser op sammen med dem.

Racen kan lide at optræde og kan være lidt drillesyg, men er en alsidig race, der er oplagt til mange forskellige former for hundesport.

Racen kræver en del fysisk aktivering og mental stimulering hver dag. Behovet falder dog i forholdt til størrelsen på pudlen.

Puddel

 

Lhasa Apso

Racen Lhasa Apso har en meget tyk pels med underuld, og er ofte allergivenlig, fordi den fælder meget lidt.

Den lille selskabshund er en kærlig, aktiv og nysgerrig race, der har brug for et godt socialt liv med sin familie. Den kan godt fungere med børn og andre husdyr, hvis den bliver socialiseret godt på dem fra lille af, og de behandler den ordentligt. Den kan være mistroisk og vagtsom, overfor fremmede.

Racen vil gerne løse opgaver og sætter pris på at kunne røre sig. Den trives ikke efterladt alene i længere tid ad gangen.

Racen har brug for lidt fysisk aktivering og mental stimulering hver dag.

 Lhasa Apso