10 gode råd til en strandtur med din hund

Når solen skinner og det er sommer, kan en gåtur på stranden eller en kølig dukkert i havet, være skønt for både dig og din hund. Her er 10 gode råd til en strandtur med din hund.

Strandtur med din hund

Husk strand-reglerne

  • Hunde skal fra d. 1. april til d. 1. oktober være i snor.
  • På 97 % af alle strandene må du bade med din hund.
  • På 3 % af alle strandene er der opsat blå flag og du må ikke opholde dig der, med din hund (Hunde på arbejde eller førerhunde er dog undtaget dette forbud).

 

Planlæg strandturen

Den bedste tid på døgnet at tage en tur på stranden med din hund, er om morgenen eller om aftenen. Her er det nemlig ikke for varmt og du undgår, at din hund får hedeslag på en meget varm dag. Ligeledes er der mere ro og fred til at komme til for andre mennesker.

 

Stimuler din hunds sanser

Generelt kan en strandtur med din hund være en rigtig god ide, fordi den får en masse nye indtryk, der stimulerer din hunds sanser. Blandt andet stimuleres lugtesansen, så din hund bliver rigtig godt mentalt træt i hovedet.

Hund i sandet

 

Sandet brænder

Sand kan blive meget meget varm, og kan risikere at brænde din hunds poter, derfor er det bedst at undgå sandet i de mest varme timer. Som hovedregel kan du prøve selv at gå med bare fødder i sandet, hvis du brænder dine egne fødder, så brænder din hund også sine poter.

 

Husk hømhøm poser og frisk vand

En ansvarlig hundeejer samler altid hundens efterladenskaber op efter sig, så andre folk ikke går og træder i dem og samtidig undgår du også smittefarer af orm til andre hunde.

Din hund har brug for masser af vand, hvis det er varmt udenfor. Sørg for at have frisk vand med, så undgår du også, at din hund får rigtig dårlig mave af at drikke saltvand.

 

Undgå flexliner

Ved brug af flexliner kan det risikere at gå rigtig galt. Flexliner kan skære nogle alvorlige snit i huden, hvis du, din hund eller andre kommer imellem linen.

Hund i vandet

 

Tag håndklæder med

Hvis du er i bil ud til stranden med din hund, så tag nogle gamle håndklæder med, så har du noget til at tørre din hund i, efter den har været i saltvand og sand.

 

Skyl din hund

Hvis du har mulighed for at skylle hunden af, efter den har været i saltvand, vil det være det bedste at gøre, for så undgår du nemlig, at der opstår irritationer på huden.

 

Undgå algefyldt vand

Pas på de blågrønne alger, de kan nemlig, hvis hunden drikker vandet, give lammelser, indre blødninger og risikere dødsfald. Tag din hund direkte til dyrlægen, hvis den har været i kontakt med alger.

 

Vis altid hensyn

Helt generelt gælder det, at man selvfølgelig viser hensyn til andre mennesker og hunde, det hører med til, at være en ansvarlig hundeejer.

God strandtur!

LÆS OGSÅ: Sådan får du mere væske i din hund på en varm dag