Her er de 20 mest populære hunderacer i 2016

Sort Labrador Retriever

Labrador Retriever

At Labrador Retrieveren ligger på en 1. plads og er den mest populære hunderace er ingen overraskelse. Labradoren præsterer nemlig, at kombinere et enestående menneskevenligt temperament og egner sig derfor fortræffelig godt som familiehund, samtidig med har den rigtig mange gode og overraskende egenskaber som arbejdshund.

Labradoren kaldes også for The World Breed (verdensracen), den er nemlig den mest udbredte hunderace i verden.

LÆS OGSÅ: Labrador retriever – Den populære verdensrace

Gul Labrador Retriever

 

Schæferhund

På 2. Pladsen er Schæferhunden også en utrolig populær hunderace der egner sig ekstraordinært godt som arbejdshund i en bred vifte af funktioner.

Schæferhunden er en meget intelligent og kraftfuld hunderace og er ligeledes en af de mest populære hunderacer i hele verden.

LÆS OGSÅ: Schæferhund – Den populære brugshund

Schæferhund

 

Golden Retriever

På 3. Pladsen gør Golden Retrieveren det også godt som familiehund, da den er en meget glad og loyal hund. Dens egenskaber som arbejdshund i forskellige genre er ligeledes noget, den formår at mestre.

Vær opmærksom på, at der findes flere typer af racen og anskaffelse af den forkerte type, kan resultere i problemer.

LÆS OGSÅ: Golden Retriever – Den gyldne henter

Golden Retriever

 

Bichon Havanais

På 4. Pladsen har vi den lille søde Bichon Havanais, som er en alletiders familiehund. Den er sød, munter, legesyg og intelligent.

Racen har brug for meget nærvær og social kontakt og trives ikke efterladt i længere tid ad gangen.

LÆS OGSÅ: Bichon Havanais – Den legesyge Havaneser

Bichon Havanais

 

Coton de Tulear

På 5. Pladsen er Coton de Tulearen, kan fungere godt som familiehund, dog ikke i familier med mindre børn, da børneskrig og utilregnelige bevægelser kan resultere i en sky og stresset hund.

Racen er meget social og trives ikke efterladt i længere tid ad gangen.

LÆS OGSÅ: Den lille Bomuldshund – Coton de Tulear

Coton de Tulear

 

Ruhåret hønsehund

På 6. Pladsen er den livlige, intelligente og nysgerrige Ruhåret Hønsehund. Den kan fungere, som familiehund, hvis den samtidig får afløb for sin energi og trang til at arbejde og gå på jagt.

Racen har et stort behov for fysisk motion og mental aktivering med mange udfordringer, brug af næse og mulighed for at løbe frit.

LÆS OGSÅ: Ruhåret hønsehund – Den populære jagthund

Ruhåret Hønsehund

 

Cavalier King Charles Spaniel

På 7. Plasen er den skønne Cavalier King Charles Spaniel, der egner sig fint som familiehund. Den er venlig, alsidig, tålmodig, social og generelt en nem hunderace.

Racen egner sig også godt til forskellige hundesportsgrene som for eksempel agillity, da den er hurtig og aktiv.

LÆS OGSÅ: Cavalier King Charles spaniel – Den venlige spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

 

Engelsk Cocker Spaniel

På 8. Pladsen er den Engelske Cocker Spaniel, som kan blive en alletiders familiehund, hvis den bliver behandlet med respekt og konsekvens og bliver stimuleret og trænet godt og deltager i familiens gøremål. Hvis ikke disse ting bliver opfyldt vil den ofte tage styringen og blive problematisk.

Cockeren vil gerne arbejde for sin ejer og egner sig rigtig godt som jagthund.

LÆS OGSÅ: Engelsk Cocker Spaniel – Den livsglade fuglejæger

Engelsk Cocker Spaniel

 

Staffordshire Bull Terrier

På 9. Pladsen ligger den kærlige og loyale familiehund Staffordshire Bull Terrieren. Den ser “hård” ud udenpå, men er det langt fra indeni. Den trives bedst, hvis den til fulde er en del af familien.

De kan være stædige, at træne med og kræver tålmodighed og konsekvens.

LÆS OGSÅ: Staffordshire Bull Terrier – Den børneglade hund

 

Rottweiler

På 10. Pladsen er den rolige, selvsikre og modige Rottweiler. Rottweileren kan godt lide børn, men er meget beskyttende over for familien og det kan være svært for den at forstå, at der kommer skrig og råb fra børn af.

Det kræver en stor mundfuld, at træne en Rottweiler og den anbefales ikke som førstegangshund.

LÆS OGSÅ: Rottweiler – Den frygtløse brugshund

 

Fransk Bulldog

På 11. Pladsen har vi den populære Franske Bulldog, den er ikke alene familiehund, men også en meget børneegnet hund.

Racen har dog nogle arvelige sygdomme og helbredsproblemer på grund af dens hovedform, som for eksempel vejrtrækningsproblemer og du bør kende alt til disse ting, for at kunne give en Fransk Bulldog et trygt og langt liv.

LÆS MERE OM RACEN: Fransk Bulldog – Den charmerende hund

Fransk Bulldog

 

Border Collie

På 12. Pladsen har vi den super intelligente hyrdehund Border Collien, den er ikke en rolig hund og har brug for at kunne løbe frit omkring og få strukket benene.

Border Collien har et meget stort behov for fysisk motion, men også for en masse mentalstimulering. Den egner sig fantastisk godt til agility, lydighedstræning og hyrdearbejde.

LÆS OGSÅ: Border Collie – Den energiske hyrdehund

 

Dansk Svensk Gårdhund

På 13. Pladsen har vi den formidable Dansk Svensk Gårdhund med mange talenter. Den egner sig super godt, som familiehund, da den er både kærlig og selskabelig.

Racen har brug, for at blive aktiveret en hel del, da den er en lille energibombe der skal have noget krudt brændt af og den elsker, at blive aktiveret både fysisk og mentalt.

LÆS OGSÅ: Dansk Svensk Gårdhund – Den kvikke hund

Dansk/Svensk Gårdhund

 

Shetland Sheepdog

På 14. Pladsen ligger den lille Shetland Sheepdog eller “Sheltien” som den også bliver kaldt. Den ligner en collie i miniformat. Sheltien er en intelligent race, der er meget lærenem.

Shetland Sheepdogen kan blive en udemærket familiehund, man skal dog kende en del til den lille hyrdehunds egenskaber og overveje nøje om det er en hund, for familien med mindre børn, da den ikke finder sig i drillerier.

LÆS OGSÅ: Den intelligente Sheltie – Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

 

Cairn Terrier

På 15. Pladsen tager den lille robuste Cairn Terrier plads. Den fungere udemærket som børne- og familiehund. Den er venlig og omgængelig og deltager gerne i alt slags leg og aktivitet.

LÆS MERE OM RACEN: Cairn terrier – Den tålmodige legekammerat

 

Kleiner Münsterländer

På 16. Pladsen har vi Kleiner Münsterländeren, som fungerer godt som aktiv familiehund. Den er venlig, intelligent og lærenem og er en alsidig jagthund.

Racen har et stort behov for fysisk aktivering og mental stimulering hver dag, med mulighed for at løbe frit.

LÆS OGSÅ: Kleiner Münsterländer – Den alsidige jagthund

Kleiner Münsterländer

 

Jack Russell Terrier

På 17. Pladsen ligger den kærlige hengivne familiehund, der godt kan få af, at putte med en i sofaen om aftenen, men den er også en yderst effektiv brugshund.

Den har brug for masser af aktivitet, for at fungere optimalt i en familie og den er utrolig klog og lærenem.

LÆS OGSÅ: Jack Russell terrier – Den livlige hund

Jack Russel Terrier

 

Flat Coated Retriever

På 18. Pladsen har vi Flat Coated Retriever, som egner sig rigtig godt som jagthund og den aktive familie. Aktivitet og motion er altså nøgleordene, hvis du ønsker, at have en Flat Coated Retriever.

Flat Coated Retriever

 

Berner Sennenhund

På 19. Pladsen kommer den store og stærke Berner Sennenhund, den trives fint som familiehund og er venlig og trofast. Berner Sennen er oprindeligt en arbejdshund og trives bedst med fornuftig aktivering og beskæftigelse.

LÆS OGSÅ: Berner Sennen – Den bamsede heltehund

Berner Sennenhund

 

West Highland White Terrier

På 20. pladsen har vi “Westien”, som den også bliver kaldt. Den er en lille robust hund og befinder sig godt i de fleste familier. Den kan godt lide, at være aktiv, men er god til at tilpasse sig.

LÆS OGSÅ: West Highland White Terrier – Den humørfyldte Westie

 

LÆS OGSÅ: Top 25 populære hunderacer i Danmark i 2017