7 giftige forårsblomster for din hund

jan 2, 2020 | HUNDELIV

Forårsblomsterne er smukke at se på, og stråler af, at vi går en varmere tid i møde. Men planterne kan altså også ende fatalt for den nysgerrige hvalp eller den legesyge hund.

Tulipan

Indeholder giftstoffet Tuliposide. Alle plantens dele er giftige for både mennesker og hunde. Der kan opstå irritation af huden ved længerevarende kontakt, samt maveproblemer ved indtagelse.

Påskelilje

Indeholder giftstofferne Narcissin og Narcipoetin. Det er speciel i løget, at der findes store dele af giftstofferne. Ved indtagelse opstår der typisk opkast og diarré, og det kan ende i lammelser og kollaps.

Lilje

Den giftige del er blomsten. Liljer er en slægt af løgplanter, der består af over 110 forskellige arter, der er udbredt i forskellige dele af Europa, Asien og Nordamerika. Ved indtagelse kan det medføre nyresvigt og risiko for dødsfald.

Hyacint

Indeholder Alkaloider, der er farlige for hunde. Hyacint er en løgplante, der findes i mange forskellige farver. Ved indtagelse kan der opstå diarré, opkastning, depression og risiko for kramper.

Hyacint

 

Liljekonval

Indeholder giftstofferne Convallatoxin, Convallamarin, Convallasid og Saponin. Ved indtagelse opstår der typisk opkast, diarré, kvalme, svimmelhed, hjerteforstyrrelser og risiko for kollaps og hjertestop.

Erantis

Den giftige del er rodknolden. Erantis er de små gule blomster, der dukker op alle vegne i det allertidligste forår, hvor det stadig er bidende koldt. Ved indtagelse opstår der typisk kvalme, opkast og diarré, og eventuelt forstyrret hjerterytme.

Rododendron

Indeholder giftstoffet Andromedotoxin. Hele planten er giftig og kan forårsage kvalme og opkast, kramper, nedsat hjertefunktion med risiko for hjertestop.

Har du mistanke til, at din hund har spist dele fra de giftige forårsplanter, bør du straks tage kontakt til din dyrlæge, så du hurtigst muligt kan få hjælp til at begrænse omfanget af forgiftningen, via for eksempel et brækmiddel.

LÆS OGSÅ: Disse to ting bør du altid have i dit hjem