8 gode grunde til at vælge et kornfrit hundefoder

aug 16, 2018 | FODER OG GODBIDDER

Hundens næringsmæssige behov skal stilles, derfor betyder det meget for din hunds velbefindende, hvilket hundefoder du giver til din hund.

Hunden er kødæder

Hunde er efterkommere fra den grå ulv og er et rovdyr, skabt til at være kødæder og får størstedelen af dens ernæringsmæssige behov dækket igennem forskelligt kød, resten fra frugt og grøntsager.
Af den grund, giver det f.eks. ikke særlig meget mening at fodre med kulhydratprodukter, som korn, majs, ris og kartofler og mange hunde kan f.eks. have svært ved at fordøje korn og har slet ikke noget, at bruge de store mængder kulhydrater til.

 

Mindre allergi

Hundefoder med korn i giver ofte anledning til allergi hos hunde. Det er som regel ikke selve kornet, at hunden reagerer på, men de lagermider der ofte gemmer sig i det hundefoder, hvor der er korn i og kan altså føre til allergiske reaktioner hos din hund, såsom kløe, hotspot, dårlig pels og sår på poterne.

 

Stabilt blodsukker

Kornprodukter bliver hurtigt omsat til sukker og vil give udsving i blodsukkerniveauet hos din hund. Du kan sammenligne det med selv, at have spist en stor portion pasta, der giver dig energi, for derefter at gøre dig træt.

På de mere billige kornholdige foderprodukter, kan du ofte opleve, at der bare står påskrevet korn, som en ingrediens, uden at der står yderligere beskrevet, om der er tale om majs, hvede eller havre. Hvilket har noget at sige, da der er forskel på, hvor hurtigt kornet bliver omdannet til sukker. F.eks. omdannes havre langsommere end hvede og vil derfor give et mere stabilt blodsukkerniveau.

Hund der snuser

 

Sund vægt

Et hundefoder med korn i, vil give tildens til større fedtdepoter hos din hund, fordi hunden vil fordøje de nemme kulhydrater, før den forbrænder fedt, akkurat ligesom hos os mennesker.

Derfor er der en meget større risiko for, at din hund bliver for tyk, hvis den spiser et foder, hvori der er korn, som majs og hvede. Med et kornfrit hundefoder, vil du have lettere ved at vedligeholde en sund vægt på din hund.

LÆS OGSÅ: Pas på din hund ikke bliver for fed

 

Mindre afføring

Når du fodre med et foder, hvor der er korn i, vil din hund skulle spise meget mere foder, for at få sit ernæringsbehov dækket. Dette betyder også, at der vil komme meget mere ud igen i den ende ende, end, hvis den spiser et kornfrit hundefoder, hvor der er mere kød i, hvilket betyder bedre optagelse af foderet, da hunden er kødæder.

Oplever du derfor, at din hund har tildens til, at lave afføring mange gange om dagen, kunne det være en god ide at kigge på ingredienserne, i det hundefoder du giver din hund.

 

Mindre lugt

Hvis du vælger et kornfrit hundefoder, vil din hund generelt komme til at lugte bedre. Dette er både fra krop, pels, afføring og fra munden af. Du kan altså slippe af med den slemme hundeånde, du måske har oplevet hos din hund.

Vi mennesker har f.eks. også mere dårlig ånde, hvis vi spiser usundt. Lugten kommer simpelthen helt nede fra maven af.

Kornfrit hundefoder

 

Bedre trivsel

Jo bedre et hundefoder du giver til din hund, med gode ingredienser, jo bedre vil din hund generelt trives.

Du kan sammenligne et dårligt hundefoder, med Fastfood. Det er også de færreste mennesker, der trives godt på at spise Fastfood hele tiden og det samme gælder for din hund.

 

Bedre helbred

Din hund får helt generelt et bedre helbred, jo bedre et hundefoder den får. Det er akkurat, som hos os mennesker, vi får også et bedre immunforsvar og helbred, jo sundere vi spiser.

Kig på ingredienserne på dit hundefoder og vælg et kornfrit hundefoder til din hund, med en stor andel af kød og andre gode ingredienser, så sikre du din hund, et bedre helbred.