Afkøl din hund i sommervarmen – 7 gode råd

jul 24, 2019 | HUNDELIV

Det er skønt når solen endelig bager. Det betyder strandtur, solbadning og hygge i haven. Vi må bare ikke glemme vores 4 benede venner. Her er 7 råd til at holde din hund bedre afkølet i varmen.

Hundepool

På de varme sommerdage kan en hundepool være et hit for din hund. En hundepool er fremstillet i et kraftigt materiale, og kanterne er knap så høje, så din hund har nemmere ved at komme i og ud.

Er din hund en vandhund, vil det helt sikkert være både sjovt og afkølende, med en hundepool i haven.

 

Kølemåtte

I sommervarmen er en kølemåtte et must, fordi den er en super nem måde at hjælpe din hund af med varmen. Den afkøler langsomt, når din hund lægger sig på den, og hjælper med at regulere dens egen kropstemperatur.

Det gode ved kølemåtten er, at den er nem at flytte rundt og for eksempel tage med i bilen, hvis I skal på tur.

Kølelegetøj

 

Kølelegetøj

Kølelegetøj er perfekt legetøj for din hund på varme dage. Der findes forskellige varianter som for eksempel et køleben legetøj lavet af naturgummi, der kan fyldes med vand, og eventuelt fryses ned. Især til hvalpe, der skifter tænder, er denne helt ideel.

Motiver din hund til at bide i og lege med kølelegetøjet, men undgå stress-lege som trækkelege og kastelege, der får din hund op og køre og stresser din hund.

 

Kølejakke eller vest

En kølejakke som Auga coolkeeper kølejakke kan hjælpe din hund i varmen, hvis i skal træne, gå tur, kører i bil eller lege. Den hjælper med at køle din hund ned via køle-gel, som aktiveres, når den kommer i vand. En kølevest som Hurtta motivations kølevest hjælper ligeledes med at afkøle din hund, på de vigtige steder ved brystet og hjertet, efter den har været i vand og vredet op.

Sørg for, at din hund kun har jakke eller vest på under samvær og overvågning.

2 hunde på en varm dag

 

Kølige hundesnacks

Lækre kølige hundesnacks vil være et hit hos din hund i sommervarmen. Skær for eksempel skiver af banan og frys dem ned, tag en skive op, og lad din hund slikke på den. Blåbær skåret i små stykker, kan fryses ned og tages op i små portioner og spredes ud på græsset, så din hund kan søge efter dem. Egne foderpiller kan blendes med vand og fyldes i et marvben, der herefter fryses ned, og tages op som en lækker snack til din hund.

Sørg altid for, at din hund kun får meget små mængder is i maven ad gangen, ellers risikeres der dårlig mave

 

Køleelementer

Nogle gange handler det om at være kreativ. Fyld for eksempel nogle dunke med vand og frys dem ned. Tag dem op og put en sok eller andet klæde omkring dem. Læg en dunk eller to i hundens seng eller ude i haven. Nu har din hund mulighed for at lægge sig op ad den kølige dunk, hvis den har lyst. Almindelige køleelementer du kan købe, kan også bruges med en sok eller to omkring.

En god, nem og billig måde at hjælpe din hund med at blive afkølet på en varm dag.

 

Køligt og frisk vand

Sørg altid for, at din hund har adgang til frisk vand. Du bør sørge for, at det er almindeligt koldt og frisk vand den får at drikke.

Nogle hunde har tildens til at få for lidt væske, når det er varmt. Motiver gerne din hund til at drikke mere. Måske er nogle foderpiller i en balje vand et hit. Måske vil en vandautomat med roterende vand passe godt til din hund. Lyden af vand kan ofte tiltrække hunden, til at drikke mere.

LÆS OGSÅ:  10 gode råd til en strandtur med din hund