Beroligende midler til hunde – stress og angst

dec 21, 2020 | SUNDHED & PLEJE

Mange hunde har stress og angst, ofte på grund af ting vi udsætter dem for. Det kan blive nødvendigt at hjælpe din hund over en periode med et beroligende middel og eventuelt adfærdsregulerende træning.

Har din hund stress og angst?

Mange hunde lider af stress og angst, ofte fordi vi generelt lever et meget stressfyldt liv, som også smitter af på vores hunde. Eller fordi vi simpelthen udsætter dem for ting som bold- og pindekast, for høje krav, skæld ud, forandringer i hverdagen, forkert aktivering og stimulering og meget andet, som er medvirkende til at give stress hos hunden.

Men også ting som vi ikke altid selv er herre over, kan være medvirkende til stress og angst. Dette kan for eksempel være, at din hund har fået et stort chok på grund af fyrværkeri, skud eller andre kraftige lyde, som har givet din hund lydangst.

Stress, angst og aggression hænger gerne sammen!

Hund med stress

 

Hvordan kan du hjælpe din hund?

For det første er det vigtigt at socialisere og miljøtræne din hund, fra den er hvalp af, så den bliver bedre rustet til at tackle hverdagens strabadser samt pludselige hændelser igennem livet. Tag den med ud fremmede steder, lær den at køre i bil, tog, slappe af ved siden af en trafikeret vej, og hvad du ellers kan finde på.

Træn den derudover i lyde via lydtrænings cd’er og fra steder, hvor der kan være høje og anderledes lyde.

Husk altid, at gå langsomt frem, når du træner din hvalp eller ældre hund. Den må aldrig ende med at blive bange, for så har du selv skabt problemet. Træn med masser af positivitet og lækre godbidder, og pres ikke din hund ud i situationer som den ikke kan håndtere.

Drop al boldspil, pindekast, brydelege og andre lege og aktivering, der stresser din hund op. Disse er nemlig en rigtig dårlig måde at aktivere din hund på, og de skader ofte meget mere end de gavner.

Husk, at sætte dig godt ind i, hvad din hund har af behov og kræver. Hvad er det for en race du har? Hvad er den bygget til? Og sørg for at give din hund den rette aktivering og stimulering både fysisk, mentalt og socialt.

Hund der hviler sig

 

Beroligende midler til hunde

Det kan blive nødvendigt at hjælpe din hund over en periode med et beroligende middel. Det kan være det skal kombineres sammen med adfærdsregulerende træning. Eller hvis du på forhånd ved, at din hund skal igennem en stressende periode eller oplevelse, som for eksempel en flytning eller over nytåret, kan det gives forebyggende og under perioden.

Produkterne er naturlige, og kan hjælpe med at berolige din hund. Det kan være forskelligt fra hund til hund, hvilke der har bedst effekt. Har du store problemer med, at din hund har stress eller angst, bør du i samråd med dyrlægen og/eller en adfærdsbehandler finde ud af, hvad der skal gøres for at hjælpe din hund bedst.

  • Super B-complex med urter (Fra Natur Drogeriet) + Eye Q fiskekapsler (B-Complex + Eye Q gives sammen) – Godt for nervesystemet, kan berolige, gives over en lang periode. Spørg din dyrlæge til råds angående dosis.
  • Zylkene (naturprodukt fremstillet af komælk) – Beroligende effekt, gives over udsatte perioder som for eksempel ved rejse, flytning, optil/over nytåret med mere.
  • Kalm (fodertilskud med essentielle aminosyrer og mælkepeptid) – Beroligende effekt, kan gives over mindre eller længere perioder.
  • Adaptil (kustigt feromon) – Beroligende effekt, fås både som halsbånd, diffusor, spray med mere.
  • Serene UM (naturligt kosttilskud/blanding af vitaminer, mineraler og aminosyrer) – Beroligende effekt, gives over mindre perioder med ekstra stress.
  • Bachs blomsterremedier (naturlige stressdråber) – Beroligende effekt, få det blandet ved en forhandler, med de ingredienser der passer på din hund.
  • Baldrian (urter, eksempel Dorwest Baldrian Mix dråber) – Beroligende effekt.
  • Thundershirt – (angstdækken) – Giver tryk på kroppen, der beroligere nervesystemet.

LÆS OGSÅ: 13 ting der kan stresse din hund