Boxer – Den energiske brugshund

apr 13, 2019 | RACER

Den livlige og legesyge Boxer er en hunderace, der har brug for en hel del fysisk aktivering og mental stimulering for at trives. Den sætter også pris på en masse social kontakt sammen med sin familie.

Racens oprindelse og frem til i dag

Racen er af oprindelige kamphunde, som i mange tusinde år har været brugt i krig og som underholdning i kampe med andre dyr, hunde og mennesker. Nogle racer har desuden været brugt som vagthunde eller til jagt på storvildt.

Boxeren stammer fra Bullenbeisser (uddød tysk jagt hunderace) og Bulldog, og er fremavlet i Tyskland. Den blev i en periode brugt som kamphund, men er i dag en familie- og brugshund.

Racen blev første gang vist frem på en hundeudstilling i München i 1895, og året efter blev en boxer-klub stiftet. I 1902 fremkom en racestandard, som ikke er ændret meget i dag.

Boxeren blev under første verdenskrig brugt flittigt til både vagthund, kamphund, brevhund og til at bære pakker.

Der findes tre typer af Boxeren, nemlig den engelske, amerikanske og den tyske, der varierer lidt i udseende og størrelse.

En Boxer er en vagthund og hører under FCI-gruppen for “Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde” (Gruppe 2).

Boxer

 

Er en Boxer en race for dig?

En Boxer er en energisk, stærk, nysgerrig og glad hunderace. Den egner sig godt i en aktiv familie, og kan sagtens fungere sammen med børn. Dog kan den være lidt for voldsom, til at den er god at have sammen med mindre børn.

Racen har brug for en masse socialt samvær sammen med sin familie, og den vil meget gerne trænes med, hvis du formår at gøre det spændende og sjovt, ellers kan den have tildens til lidt stædighed. Den er legesyg og som regel altid med på sjov og ballade.

Racen kan fungere godt til mange forskellige former for hundesport, og egner sig godt som vagthund. Den er en arbejdshund, og har derfor brug for en hel del fysisk aktivering og mental stimulering. Udover dette bør du dog også træne en masse ro i forskellige omgivelser, så den også lære at kan slappe af.

Det er en rigtig god idé at starte tidligt med at socialisere boxeren på andre hunde og mennesker.

Boxer hvalp

 

Sundhed og helbred hos en Boxer

Boxeren kan være disponeret for forskellige sygdomme som for eksempel hudproblemer, kryptorkisme (begge testikler er ikke faldet ned) og kæbe og tandproblemer. Derudover er racen en såkaldt Brachycephale med en kortere snude, der kan høres på vejrtrækningen.

Vælg en hund med sundhedsattest og fra en godkendt stambogsført opdrætter, så sikre du dig bedre, at avlsdyrene har gennemgået strenge avlsprogrammer. Det gør, at risikoen for arvelige sygdomme og andet kan være mindsket.

Der findes en specialklub (Boxer Klubben) under Dansk Kennel Klub og dermed anerkendt af FCI, som du kan tilmelde dig og dermed bakke op om, for bedre at sikre sunde og racetypiske hunde, samt være en del af klubmiljøet.

Højde: Hanner 57 – 63 cm. Tæver 53 – 60 cm.

Vægt: Hanner 27 – 34 kg. Tæver 25 – 30 kg.

Levealder: 10 – 12 år.

Boxer

 

Pels og pleje af en Boxer

En Boxer har en kort pels uden underuld, og kræver meget minimal pelspleje. I koldt vejr kan den nemt komme til at fryse, på grund af den manglende underuld.

Pelsfarve: Brindle eller fawn med sort maske og med eller uden hvide aftegninger.

 

Træningsråd til en Boxer

  • Start tidligt med socialisering på andre hunde og mennesker
  • Brug kropssele i stedet for halsbånd
  • Træn med positive træningsmetoder
  • Leg ikke stresslege, som bold- og pindekast, trække- og brydelege
  • Varier træningen og gør det spændende
  • Sørg for optimal aktivering af racen
  • Træn ro i forskelligt miljø

LÆS OGSÅ: Kan din hund tåle den bidende kulde?