Dårlig mave hos hunde – Hvad gør du?

dec 31, 2020 | SUNDHED & PLEJE

Dårlig mave hos hunde kan skyldes flere ting. Nogle mere alvorlige end andre. Hvornår og hvordan kan du afhjælpe den dårlige mave, og hvornår skal du søge dyrlæge?

Hvorfor får hunde dårlig mave?

Du har sikkert oplevet, at din hund engang imellem spiser et eller andet råddenskab, når i går tur. Dette kan for eksempel være skyld i, at din hund får dårlig mave i et par dage.

Dårlig mave kan også skyldes virus som din hund er blevet smittet med, og det er derfor vigtigt at kigge på, hvor slemt det er, og hvor længe det står på.

Kroniske sygdomme i og uden for mave tarmkanalen kan også være årsag til dårlig mave hos hunde.

Ved en mild diarré bliver afføringen løs og flydende. Er det en mere alvorlig diarré er afføringen meget vandig, og den kan være blodig.

Hund med dårlig mave

 

Mild diarré og opkast

En mild diarré er helt normalt hos hunden engang imellem, fordi den har fået spist noget som kroppen gerne vil skille sig af med igen. Virker din hund ellers frisk og oplagt, behøver du ikke at være nervøs.

Det er meget normalt, at hunden ikke har lyst til at spise, når den har dårlig mave. Giv den lidt tid, maven har gerne brug for lidt ro, for at komme i balance igen.

Det kan sagtens være at din hund også kaster op en gang eller to i forbindelse med diarréen, hvilket som regel også er helt normalt, fordi systemet hænger sammen. Kaster din hund dog op flere gange i løbet af et døgn, bør du søge dyrlæge. Og ligeledes, hvis den samtidig virker sløv eller påvirket.

Sørg altid for at din hund har adgang til vand, da den kan miste en hel del væske, hvis den kaster op eller har diarré. Vær meget opmærksom på, at den ikke bliver dehydreret.

Du kan afhjælpe den dårlige mave via forskellige produkter på markedet som for eksempel Aptus eller Diapro/diapaste. Giv ikke surmælksprodukter, da de indeholder laktose, der ikke er godt for maven.

Når din hund begynder at vise interesse for sin mad igen, kan du tilbyde den en skånekost, som kan købes hos dyrlægen. Du kan også lave din egen skånekost med kogt kylling og ris. Giv mange små måltider i løbet af dagen.

Normalt skal den dårlige mave gerne være god igen efter et par dage. Varer den dårlige mave længere tid end tre dage, bør du søge dyrlæge.

Har din hund generelt ofte dårlig mave, bør du få den undersøgt af dyrlægen.

Søg altid dyrlæge, hvis din hund virker nedstemt eller har en feber på over 39 grader.

 

Voldsom diarré og opkast

Hvis diarréen eller opkasten bliver meget voldsom og/eller du opdager blod deri, skal du straks tage kontakt til din dyrlæge. Blod kan for eksempel skyldes at tarmen er beskadiget, og det kræver en behandling hos dyrlægen.

Din hund kan også risikere at være smittet med en virus som for eksempel Parvovirus. Her ses ofte en voldsom diarré, som kan være blodtilblandet, efter de første tegn med nedstemthed og feber.

LÆS OGSÅ: Disse 2 ting bør du altid have i dit hjem