Derfor kan græsagner være farlige for din hund

Sommermånederne er højsæson for lidelser der skyldes græsagner, derfor skal du passe på med at lade din hund løbe i de tørre græsmarker.

Schæferhund i en græsmark

Græsagner kan ende overalt på din hund

Nogle græsagner er formet pilespidse og kan derfor let få boret sig ind igennem huden på din hund. Dette kan medføre infektioner og bylder og yderligere infektioner, fordi din hund ofte vil slikke eller bide i området.

Der er ligeledes en stor risiko for, at de små græsagner kan ende i øregangen på din hund, hvilket kan blive yderst irritabelt og smertefuldt for din hund. Mange græsagner har små modhager der gør, at de sjældent kommer ud af sig selv.

Det mest alvorlige græsagner eller græsfrø kan medføre er “støversyge”, her får din hund inhaleret græsfrøet, som så havner nede i lungerne, med stor risiko for infektion, som sjældent kan bekæmpes.

 

Hvordan kan du forebygge lidelser fra græsagner?

Først og fremmest kan du prøve, at undgå græsmarkerne i sommermånederne, hvor det er højsæson for de tørre græsagner.

Tjek og børst din hund igennem, efter du har været ude med den. Tjek mellem poterne, i ørerne og rundt omkring på hele kroppen. Især på mere langhårede hunde, vil græsagnet have tildens til, at sidde fast i pelsen.

Hvis din hund begynder, at få tegn på irritation, skal du tage din hund til dyrlægen, så et eventuelt græsagn der har boret sig gennem huden eller f.eks. er kommet i øregangen, kan blive fjernet.

Det kan blive meget smertefuldt for din hund, hvis et græsagn for lov til at blive siddende og en eventuel irritation eller infektion begynder at ophobe sig.