Derfor skal du lufte din hund med lys i mørke

Det kan være livsfarligt for dig og din hund at gå luftetur i mørke, uden at have lys og reflekser på.

Luftetur med hund i mørke

Større risiko for påkørsel

Efterårets og vinterens mørke kan gøre det svært for bilister, at se dig og din hund langs vejene og derfor er der større risiko for, at i kan risikere, at blive påkørt.

Gennemsnitlig sker der omkring 80 procent flere påkørsler af hunde i vinterhalvåret sammenlignet med sommerhalvåret. Mange af disse påkørsler kunne måske være undgået, hvis hundene havde haft lys eller bedre lys på.

 

Gode råd til dig i mørket

Når du går tur med din hund i mørke, specielt hvor der kan være trafik, så brug en kort line til din hund, så har du en bedre kontrol og lad aldrig din hund løbe løs.

Sørg for, at i er nemme, at få øje på for bilisterne, ved at have lys og reflekser på både dig og din hund. Der findes mange forskellige små lygter til at sætte i halsbåndet eller på linen og selen, samt reflekser og lyshalsbånd.

Gå altid i venstre side, så i går mod trafikken og stop gerne op og vent til eventuel trafik er forbikørt, så har du et bedre overblik og styr på din hund i tilfælde af, at bilisten skulle have overset jer alligevel.

 

Hvis uheldet sker

Giv livreddende førstehjælp og kontakt dyrlægen straks. Din hund kan gå i chok og har brug for hurtig hjælp.
Hold din hund varm og fragt den til dyrlægen. Som hovedregel skal du selv klare hjælp og fragt, hvis det er din egen hund.

Ring til dyrenes vagtcentral på 1812, hvis du har brug for hjælp og assistance, hvis du er vidne til en påkørsel og dyret har brug for hjælp.

LÆS OGSÅ: Sådan yder du hurtig førstehjælp til din hund