Efterlad aldrig din hund alene foran en butik

jan 8, 2019 | HUNDELIV

Skal du ud og handle, så efterlad din hund derhjemme i trygge omgivelser. Gå en tur med den før og/eller efter, ellers risikerer du, at din hund bliver udsat for en uvis skæbne.

Hundetyverier er et stigende problem

For 12 – 14 år siden kunne man trygt efterlade sin hund foran en butik, imens man gik ind og handlede. Desværre ser det helt anderledes ud i dag, og du kan ikke regne med, at din hund stadig står og venter på dig foran butikken, når du er færdig med dine indkøb.

Mange hunde har i dag en salgsværdi på mellem 10.000 – 15.000 kroner, og dette er der nogle der udnytter. Din hund ender nemlig med at blive stjålet i håb om nogle hurtige penge, når tyvene prøver at sælge din hund videre.

Førhen var det de små nemme racer, der var attraktive at stjæle, men på det seneste er det alle hunde, det kan gå ud over uanset størrelsen, alderen og udseendet.

Hvad der sker med din hund, hvis den bliver stjålet er stadig lidt et mysterium. Nogle rygter lyder på, at mange af de stjålne hunde bliver videresolgt til organiserede hundekampe i bandemiljøet. Hundekampe finder desværre stadig sted i det skjulte mange steder.

Undgå derfor at tage din hund med dig, når du skal ud og handle. Dette gælder også selv om det er i det lille lokale supermarked, hvor der sjældent sker noget. Tyvene kører rundt overalt, og de kan stjæle din hund på under et minut.

Hvalp der har været efterladt alene foran en butik

 

Hvad gør du, hvis din hund bliver stjålet?

Det er ikke kun foran butikken eller supermarkedet, at din hund kan risikere at blive stjålet. Tyveri af din hund efterladt i din bil på en parkeringsplads, eller tyveri af din hund direkte fra din egen baghave er også noget tyvene præsterer at komme afsted med.

Skulle det værste ske, at din hund bliver stjålet, er det vigtigt, at du får givet besked om dette til flere forskellige steder.

Det er vigtigt, at din hund er opdateret i systemerne, som for eksempel hos Dansk Hunderegister, hvor det er lovpligtigt, at lade sin hund registrere. Det er dog dit eget ansvar at sørge for, at din adresse og andet er opdateret, så du kan bevise, at din hund er din. Sørg ligeledes for at have din hund ID-mærket og have styr på papirerne fra din forsikring.

  • Politiet (anmeld tyveriet til politiet og sørg altid for at få en bekræftelse herpå)
  • Dansk Hunderegister
  • Dyrenes beskyttelse
  • Medierne
  • Forsikring
  • Falck

LÆS OGSÅ: Hund i bilen – Sådan sikre du din hund bedst