Gode råd inden anskaffelse af hund nummer 2

sep 13, 2018 | HUNDELIV

Går du med overvejelsen om at anskaffe dig en hund nummer 2? Vil det fungere med din nuværende hund? Og hvornår er det rigtige tidspunkt, at få en ny ven i huset?

Overvejelserne om en hund nummer 2

Der kan være mange grunde til at du overvejer, at anskaffe dig en hund nummer 2 til hjemmet. Måske synes du, at din nuværende hund trænger til en legekammerat, måske stresser din nuværende hund over at være alene hjemme, og du tænker at en hund mere vil afhjælpe problemet eller måske er din nuværende hund, ved at være gammel og du ønsker en ny til at tage over.

2 hunde sammen kan få meget glæde af hinanden, men det kan også risikere at gå den forkerte vej. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad det kræver, at have 2 hunde i hjemmet, hvilket tidspunkt der er det bedste og hvilken hund og race, der passer bedst til dig, din nuværende hund og resten af familien.

 

Økonomi, tid, tålmodighed og pleje

Du skal først og fremmest være helt sikker på, at du har økonomien, tiden og tålmodigheden til en hund nummer 2.
I forvejen er der mange udgifter til 1 hund til foder, diverse tilbehør, dyrlæge, forsikringer, hundetræning osv. Derfor skal du have økonomi til at kunne sætte dine udgifter til hund til ca. det dobbelte.

Du skal have tiden og tålmodigheden, da begge hunde nu kræver sine daglige gåture og træning, det er nemlig ikke nok, at de nu kan underholde hinanden og løbe rundt i haven sammen.

Afhængig af race kan f.eks. pelsplejen også være et krævende job, hvis du pludselig skal gå fra 2 – 3 timer ugentligt til den dobbelte tid i pelspleje.

 

Anskaffelse af en ny hvalp

Hvis du ønsker, at anskaffe dig en ny hvalp, som hund nummer 2 i dit hjem, er det bedst, at din nuværende hund får lov til at blive mindst 1½ – 2 år gammel, fordi din nuværende hund skal have lov til, at være hvalp i fred. Det kan give uro i din nuværende hunds verden, hvis den selv stadig er hvalp og pludselig skal forholde sig til en yngre hvalp også.

Hvis du ønsker, at anskaffe dig en ny hvalp, for at den kan tage over, når din nuværende gamle hund ikke kan mere, er det en dårlig ide at vente til din nuværende hund allerede er blevet gammel. Dette vil gøre, at din gamle hund ikke kan leve op til din nye hunds aktivitetsniveau, hvilket vil risikere at belaste den og måske tager den nye yngre hund fuldstændig over, hvilket vil være rigtig synd for din gamle hund.

 

Rollemodel for din usikre hund

Hvis du har en usikker og nervøs hund, der mangler selvtillid, kan du hjælpe den ved at anskaffe dig en hund nummer 2, som er stik modsat din usikre hund, så den kan fungere som en rollemodel.
Du bør kigge efter en lidt ældre hund, der hviler i sig selv og, som du er helt sikker på, kan hjælpe og støtte din usikre hund til mere ro og selvsikkerhed i hverdagen.

Hvis du vælger endnu en usikker hund eller en hund med adfærdsproblemer, kan de risikere at forstærke hinandens usikkerhed eller den negative adfærd hos hinanden og du afhjælper ikke problemerne, hos din i forvejen usikre hund eller den nye tilkomne hund.

Tænk dig godt om inden du anskaffer en hund nummer 2 i hjemmet, så i alle kan få mange glæder sammen.