Greyhound – Den fødte sprinter

apr 27, 2019 | RACER

Den aktive og intelligente Greyhound er en race, der har brug for en del aktivering fysisk og mentalt. Ligeledes har den brug for en tæt social kontakt, og trives ikke efterladt alene i længere tid ad gangen.

Racens oprindelse og frem til i dag

Racen er af oprindelige hurtig drivende jagthunde, som blev anvendt til jagt på de fleste typer af vildt som for eksempel rådyr, harer, ulve og leoparder. De bruger primært deres syn til at jage, og forfølger deres bytte i stilhed. De fleste af racerne er meget gamle, og levede flere tusinde år før Kristus.

Racen Greyhound stammer oprindeligt fra det gamle Grækenland, men har England som dens hjemland, da det er her racen er videreavlet. Avlen har gjort racen mere familievenlig med et knapt så stort jagtinstinkt som hidtil.

Da racen dengang kom til England, var den i lang tid kun forbeholdt adelen og de kongelige, og der var i 900 tallet dødsstraf for at slå en Greyhound ihjel. I 1500 tallet begyndte man at arrangere væddeløb med Greyhounds.

I dag bliver racen brugt til væddeløb, på udstillinger, som familiehund og til jagt på storvildt.

En Greyhound er en mynde og hører under FCI-gruppen for “Mynder” (Gruppe 10).

Greyhound med jakke

 

Er en Greyhound en race for dig?

En Greyhound er en aktiv, intelligent, loyal og kærlig hunderace, der har brug for en tæt social kontakt med sin familie. Den kan fungere udmærket med børn, hvis den bliver socialiseret på dem fra hvalp af, og de behandler den roligt og ordentligt.

Det kan blive et problem for en Greyhound at bo sammen med mindre husdyr på grund af dens jagtinstinkt. Overfor andre hunde er den normalt venlig. Pas dog på med at lukke den løs sammen med mindre hunde.

Racen har brug for en hel del fysisk aktivering og mental stimulering. Det bedste er, hvis den dagligt kan få lov til at løbe en tur frit, så den kan få afløb for sin løbetrang. Sørg for, at det foregår et sikkert indhegnet sted.

En Greyhound kan nå op på en fart af 60 – 70 km/t, så får den først øje på et andet dyr, kan det gå rigtig stærkt.

Indendørs er racen en meget rolig hund, der elsker at dele sofa sammen med dig. Sørg desuden for mange bløde liggepladser rundt omkring, da racen har tildens til liggesår, hvis den bliver henvist til gulvet.

Greyhound væddeløb

 

Sundhed og helbred hos en Greyhound

Racen er generelt en meget sund hund, der ikke lider af store problemer med arvelige sygdomme. Oftest ses det, at racen må en tur til dyrlægen på grund af en løbsskade eller skader og rifter i huden.

Greyhounds er ligesom mange af Mynderne følsomme overfor narkose og bedøvelse, og du bør sørge for at finde en dyrlæge med erfaring i disse racer.

Du kan hjælpe til med at racen forbliver en sund hunderace, ved at vælge din hund med sundhedsattest og fra en godkendt stambogsført opdrætter, så sikre du dig bedre at avlsdyrene har gennemgået strenge avlsprogrammer. Det gør, at risikoen for arvelige sygdomme og eventuelle sundhedsproblemer som regel vil være mindsket.

Der findes en specialklub (Myndeklubben) under Dansk Kennel Klub og dermed anerkendt af FCI, som du kan tilmelde dig og dermed bakke op om, for bedre at sikre sunde og racetypiske hunde, samt være en del af klubmiljøet.

Højde: Hanner 71 – 76 cm. Tæver 68 – 71 cm.

Vægt: Hanner 28 – 35 kg. Tæver 27 – 34 kg.

Levealder: 10 – 12 år.

Greyhound hvalp

 

Pels og pleje af en Greyhound

En Greyhound pels er meget fin og helt kort. Den kræver ikke ret meget pelspleje, og en aftørring med en fugtig klud en gang imellem, kan fjerne de løse hår.

Racen er meget følsom overfor høj varme og kulde, og den skal have et dækken på i regn og når det er koldt, samt motioneres før solen står højt. Pas på i varme biler og lignende.

Mange korthårede hunderacer kan lugte af hund, når de bliver våde eller fugtige. Dette slipper du for med en Greyhound, da den næsten ingen lugt afgiver.

Pelsfarve: Hvid, sort, fawn, brindle, vildtfarvet samt alle farverne blandet med hvid.

 

Træningsråd til en Greyhound

  • Start tidligt med træning af indkald
  • Tilvæn din hund til bevægelser fra den er lille af
  • Træn meget øjenkontakt
  • Brug en sele eller ekstra bredt halsbånd
  • Pas på med leg med små hunde
  • Lad den ofte løbe frit i en indhegning
  • Træn lette opgaver i korte sekvenser
  • Træn med positive træningsmetoder

LÆS OGSÅ: Øjenkontaktøvelsen – Verdens vigtigste øvelse