Hund i bilen – Sådan sikre du din hund bedst

nov 1, 2018 | HUNDELIV

En løs hund i bilen kan være til stor fare for bilens passagerer og din hund, hvis der sker en hård opbremsning eller en kollision med en anden bil.

Hvad siger lovgivningen?

Der findes ingen lovgivning omkring, hvordan du skal transportere din hund i bilen i Danmark.

Men der er en lovgivning der siger, at gods (hunde bliver rent lovmæssigt opfattet som gods) skal være anbragt sådan, at det ikke kan medføre skade på ejendom og til fare for personerne heri, samtidig med at godset (hunden) ikke må genere føreren under kørsel.

I udlandet kan der være særlige regler for transport af din hund og det er derfor en god ide, at sætte sig ind i reglerne i det pågældende land du påtænker at besøge, med din hund i bilen.

Hvid hund i bil

 

Sådan kan du sikre din hund i bilen

Hundebur

Den allerbedste måde at transportere din hund i bilen, er i et hundebur der er ordentligt sikret eller fastmonteret, så sikrer du, at din hund bliver hvor den skal. Sørg for, at det er så stort, at hunden kan stå oprejst og vende sig rundt uden problemer. Monter der sidelæns i bilen, på tværs af kørselsretningen.

Sikkerhedssele

En sikkerhedssele er en mulighed for at fastspænde din hund på bagsædet og kan fås i alle størrelser. Den fastgøres til en eksisterende sikkerhedssele, altid på bagsædet. Det er vigtigt, at du sikre dig, at låsen er god, så den ikke springer op, når hunden bevæger sig eller ved hårde opbremsninger.

Transportkasse

En transportkasse er god, hvis du for eksempel skal til dyrlægen med en mindre hund eller, hvis du skal andre steder hen, hvor der er et behov for, at du nemt kan tage transportkassen ud af bilen og hvor din hund kan sidde trygt.

Gitter

I nogle biler er det muligt, at montere et gitter bag i, hvilket er en fornuftig løsning i forholdt til sikkerheden for passagerne i bilen, men det sikre ikke din hund, hvis der sker en kollision, da din hund kan blive slynget rundt og ud af bilen.

Hund i transportkasse

 

Vend hundeburet sidelæns i bilen

Hvis det er muligt, at vende eller montere dit hundebur sidelæns i din bil, så din hund står på tværs af kørselsretningen, vil det være bedst i forholdt til at mindske skader på din hund, hvis der sker en hård opbremsning eller kollision, fordi din hund så vil blive slynget med siden af kroppen ind i buret.

Tilgengæld, hvis dit bur står på langs med bilen og din hund har ansigtet eller bagkrop i kørselsretningen og der sker en opbremsning eller kollision, er der hermed større chance for, at der sker skader på din hunds hoved, nakke eller ryg, fordi den vil blive slynget ind i buret med front eller bagpartiet.

Din hund skal kunne stå oprejst og kunne vende sig rundt i hundeburet uden problemer.

Sørg ligeledes for lidt plads og luft rundt omkring buret.

LÆS OGSÅ: Så varmt bliver det i din bil