Hvor meget sover en hund?

dec 4, 2018 | HUNDELIV

En hund har brug for, at sove mere end vi mennesker gør, for at holde sig sund og rask. Derfor er det vigtigt, at den får fred når den skal sove, så den kan lade op, til at være vågen og aktiv igen.

Hvor meget sover en hvalp?

Hundehvalpe bruger meget energi, på alle de nye indtryk den møder, og på at lege, udforske og vokse sig stor og stærk. Derfor sover en hvalp mere end en voksen hund, og sover gerne 16 –  20 timer i døgnet.

Hundehvalpe har brug for denne søvn, for at udvikle sig til en sund, glad og stærk hund. Derfor skal den have lov til, at være i fred, når den ligger sig til at sove.

Har du børn, er det derfor vigtigt, at lære dem, at når hvalpen sover, skal den have absolut fred og ro.

Hvalp der sover

 

Hvor meget sover en voksen hund?

En sund og rask voksen hund sover normalt omkring 12 – 15 timer i døgnet.

Der kan være forskel på, hvor meget en hund sover, afhængig af hvilken race det er, hvad den er bygget til, og bliver brugt til.

Store hunde har ofte et bedre sovehjerte end mindre racer.

En syg eller stresset hund vil have brug for, at sove mere.

Men alle hunde har ligesom os mennesker brug for deres søvn, for at lade op, og for at holde sig sund og rask.

Hvis vi skal prøve, at dele en hunds aktivitetsniveau op i procent, vil den sove ca. 50 %, slappe af 30 % og være aktiv i 20 %.

En hund der oplever ændringer i tilværelsen og i den daglige rutine, vil have brug for at sove mere i denne periode. Dette er for, at den kan komme ovenpå igen, da det kan være en stressende omvæltning. Det kan for eksempel være, hvis du skal flytte, eller i perioder med meget stress og jag.

Oplever du store ændringer i din hunds sovemønstrer, bør du tage kontakt til din dyrlæge, da det kan være symptom på sygdom.

Hund der sover

 

Hvor meget sover en ældre hund?

En ældre hund har brug for meget mere søvn end den voksne hund, fordi dens alder tynger den.

Dog må du ikke glemme, at den ældre hund stadig har brug for aktivitet og stimulering. Også selvom det ser ud til, at den gerne vil sove det meste af tiden.

Ved at holde din ældre hund i gang, vil den have et bedre helbred, igennem hele dens alderdom.