Hvor ofte skal hunde vaccineres?

dec 13, 2018 | SUNDHED & PLEJE

For at mindske risikoen for, at din hund bliver smittet med blandt andet virussygdomme, er det vigtigt, at din hvalp får sine basisvaccinationer, og at de efterfølgende vedligeholdes hele livet.

Hvorfor skal hunde vaccineres?

Din hund skal vaccineres for at beskytte den mod blandt andet virussygdomme. Når din hund vaccineres, dannes der antistoffer imod de sygdomme, den vaccineres imod.

En hund der er vaccineret vil som regel være bedre beskyttet, hvis den skulle blive udsat for virus. Men man kan desværre ikke beskytte hunden 100 %, og for eksempel kan en svækket eller syg hund, være mere modtagelig for virus end en sund og rask hund.

Det er dog helt sikkert, at chancen for et dødeligt forløb er større, hvis hunden ikke er vaccineret, og den rammes af virus.

I 2016 døde omkring 70 slædehunde på Grønland, fordi de blev ramt af Hundesyge (Canine Distemper virus).

I Danmark er vi som regel gode til at vaccinere vores hunde. Men vi er også begyndt at importere flere hunde fra udlandet, der kan risikere at bære på sygdomme.

Smitterisikoen er blandt andet størst der, hvor mange hunde er samlet som i kenneler og pensioner eller, hvis din hund er meget i vådområder, eller fanger mus og rotter.

Hund der er vaccineret

 

Basisvaccination

Det anbefales kraftigt, at din hvalp får sine basisvaccinationer for at beskytte den mod sygdomme. Men det er ikke lovpligtigt at lade sin hund vaccinere i Danmark.

En hvalp skal som regel basisvaccineres når den er 8 og 12 uger gammel og revaccineres igen ved 1 års alderen.

Vaccinationerne skal vedligeholdes hvert 3. år.

Hvalp der skal vaccineres

 

Hvis du bor på landet

Bor du på landet eller færdes, hvor der kan forekomme rotter, anbefales det kraftigt også at vaccinere din hvalp mod Leptospirose, som også bliver kaldt for Rottesyge. Denne vaccination gives 2 gange med 3 ugers mellemrum.

Vaccinationen skal vedligeholdes hvert 1. år

 

Hvis din hund skal passes

Hvis du skal på ferie, og din hund for eksempel skal passes i en hundepension, hvor der er mange hunde samlet. Kan det være en god ide at få din hund vaccineret mod, den smitsomme luftvejsinfektion Kennelhoste.

Vaccinationen skal vedligeholdes hvert 1. år

 

Hvis du skal ud at rejse

Hvis du skal ud at rejse, og skal have din hund med dig, er det lovpligtigt at lade din hund vaccinere mod Rabies.

I EU skal din hund vaccineres senest 3 uger før afrejse. Husk også, at din hund skal have et EU selskabsdyrpas, hvor også vaccinationerne skal noteres.

Vær opmærksom på, at nogle EU lande forlanger, at hunden også har fået en ormekur inden afrejse.

I lande uden for EU, kan der være andre regler, som du bør sætte dig godt ind i, i god tid inden afrejse.

Vaccinationen skal vedligeholdes hvert 3. år