Hvorfor slikker hunde på mennesker?

jan 10, 2019 | ADFÆRD & TRÆNING

Din hund kan ikke tale ligesom dig, og derfor må den bruge andre metoder for at kommunikere. Et af dem er at bruge sin tunge til at slikke på dig til for eksempel at få din opmærksomhed.

En naturlig adfærd

Når din hund slikker på dig er det en helt naturlig adfærd.

Hunde imellem viser blandt andet deres kærlighed ved at slikke på hinanden. Derfor ligger det helt naturligt for din hund, at den selvfølgelig også slikker på dig, for at vise at den holder af dig.

Hunden lærer allerede fra den er helt lille hvalp, at slikken er en god ting. Det sker fordi dens hundemor slikker den for at holde den ren, men også som en social adfærd, der fortæller den, at de hører sammen.

Hundemor slikker sin hvalp

 

Et underlegent signal

Når din hund slikker andre hunde eller dig omkring munden, kan det være et underlegent signal, som har til formål at minde modtageren af signalet om hvalpetiden.

Hunden nedstammer fra ulven og ulvehvalpe slikker for eksempel deres mor omkring munden, for at få hende til at gylpe mad op.

Når din hund slikker dig eller en anden hund i mundvigen kan det være for at fortælle, at den ikke er “ude på ballade” eller at den “intet ondt vil”. Det er altså den, der er den underlegne her.

Hvalp slikker hund i mundvigen

 

For at få din opmærksomhed

Din hund slikker på dig, for at få din opmærksomhed.

Din hund vil måske gerne lege med dig eller bare nusses lidt på maven. Det kan også være at den har brug for noget? Måske trænger den til at komme ud og tisse, eller måske er den tørstig eller sulten?

Når din hund ønsker at få din opmærksomhed og den får det, vil den hurtigt tillære sig at det betaler sig, og den vil derfor slikke på dig mere og mere. Den forbinder det med noget positivt, ligesom da den var lille sammen med dens hundemor.

 

Fordi du dufter eller smager godt

Vores hud har en naturlig saltet smag som din hund måske godt kan lide smagen af. Eller måske har du igen smurt dig ind i den der lækre creme, som du nogen gange bruger.

Hver opmærksom på, at hvis du har brugt cremer og parfumer, der indeholder forskellige stoffer, kan det være direkte skadeligt for din hund at slikke på dig.