Kan din hund tåle den bidende kulde?

jan 1, 2021 | HUNDELIV

Den bidende kulde kan også være hård og kold at komme igennem for mange hunderacer. Især med nogle racer, skal du tage dine forholdsregler, når I bevæger jer ud i kulden.

Ulve tåler sagtens kulden

Hunde nedstammer fra ulven, som er vandt til at leve udendørs i alt slags vejr. Ulven holder varmen ved hjælp af sin pels, og kan nemt klare frostgrader helt ned til -15 – 20 grader.

Man skulle derfor mene, at hunde også sagtens kan klare en del kulde. Men problemet er, at mange af de hunderacer vi ser i dag er menneskeskabt. De er altså avlet til at skulle se ud på en helt bestemt måde. Dette betyder, at mange racer for eksempel ikke har nogen underuld og/eller er meget tyndhåret. Mange af racerne er samtidig meget små, og det er især dem der har store problemer med at holde varmen, når det er koldt udenfor.

Ulv i kulde og sne

 

Hvornår er det for koldt?

Hvornår det er for koldt for lige præcis din hund, har meget at gøre med, hvilken hunderace du har. Som tommelfingerregel kan det begynde at være farligt for en lille og mellemstor hund, når graderne bliver under de 5 grader, hvis de skal opholde sig udendørs i længere tid.

Når temperaturen når under frysegrader skal du være ekstra på vagt, og undgå, at gå alt for lange ture med din lille hund. Sørg for at den har en jakke på, der kan beskytte kroppen mod kulden.

Hvis temperaturen ryger under de -5 grader kan det begynde at være livstruende for især en lille hund. Gå nogle meget små ture og sørg for, at hunden har en varm jakke på.

Selvom hunden har en jakke på, der hjælper med at beskytte kroppen imod kulde, kan det stadig være koldt for hundens poter, ører og snude. Derfor bør du undgå for lange gåture i meget koldt vejr.

Hund med tøj på

 

Når din hund fryser

Hvis din hund fryser, kan den være mere modtagelig for sygdomme, fordi dens immunsystem bliver svækket. Ligeledes er det meget ubehageligt for en hund at fryse, akkurat som det er for os mennesker.

En hund der fryser vil ofte skutte sig lidt og eventuelt ryste. Normalt kan du sagtens se, at den ikke bevæger sig så frit som den plejer, og den virker måske ikke lige så glad.

Det er en rigtig god ide at sætte sig godt ind i, hvilken hunderace det er du har, og hvilke behov den har. Det gør at du vil blive klogere på, hvor den stammer fra, hvad den er bygget til, og hvilke behov den har.

LÆS OGSÅ: Potevoks til hunde – Indeholder skadelige stoffer