Lær din hund at tænke selv

jan 25, 2020 | ADFÆRD & TRÆNING

En hund med en fornuftig selvtillid har ofte lettere ved at håndtere nye situationer, opgaver og andet den bliver stillet overfor. Du kan som hundeejer hjælpe din hund med at tænke selv, og styrke dens selvtillid.

Den traditionelle træning

Du kan træne din hund efter forskellige indlæringsprincipper. En af de mest kendte og traditionelle metoder, er den hvor du viser hunden med en godbid, hvad den skal gøre.

For eksempel i øjenkontaktøvelsen, der i øvrigt er verdens vigtigste øvelse, fører du en godbid op til hagen, fordi du blandt andet gerne vil lære din hund at tage øjenkontakt, når dens navn bliver sagt.

I dækøvelsen fører du for eksempel en godbid foran hundens snude og ned til jorden, for at vise den og motivere den til, at den skal lægge sig ned i en dæk. Når den gør det rigtige, får den sin belønning.

Den traditionelle indlæringsmetode er som regel den du vil lære, når du går til hundetræning med din hund.

LÆS OGSÅ: Øjenkontaktøvelsen – Verdens vigtigste øvelse

Hund der udfører tricks

 

Lad din hund tænke selv

En anden måde at træne din hund på, er ved at lade den tænke selv. Her skal den selv tænke sig til, hvad det er, du gerne vil have den til, før den får godbidden.

Du skal være kreativ, når du træner din hund efter denne metode. Start altid med lidt lette øvelser, og gør det svære og svære for din hund med tiden.

Giv din hund nogle stikord til det du gerne vil have den til. Det er vigtigt at rose, og give din hund en godbid, på det helt rigtige tidspunkt i øvelsen, i det splitsekund den gør det rigtige, ellers mister den motivationen.

Det handler om, at hunden lærer at tænke selv, at den lærer at den godt kan og nok skal få løst en opgave.

På denne måde får du styrket din hunds nysgerrighed og dens selvtillid. Noget der er meget givende og kan være til stor gavn i hverdagen.

Det er en sjov og anderledes måde at træne din hund på.

God fornøjelse!