Må hunde spise æbler og pærer?

aug 5, 2018 | FODER OG GODBIDDER

Er der noget bedre end friske æbler og pærer plukket direkte fra træet eller brugt til en lækker kage?
Men må hunde spise æbler og pærer?

Giv gerne lidt æble og pære til din hund

Nogle hunde elsker, at gnaske i de friske æbler og pærer, og hunde kan godt tåle at spise dem.

Frugten bør dog gives  i begrænsede mængder, da for store mængder kan give din hund mavepine.

Æbler og pærer indeholder forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og er gode for blandt andet immunsystemet, tarmsystemet, nervesystemet og stofskiftet.

Frugterne indeholder frugtsukker, hvilket også er en af grundene til, at din hund ikke bør spise dem i større mængder, da for meget sukker ikke er godt for din hund.

Foretræk at give økologisk frugt, frugt fra din egen have eller dansk frugt i det hele taget. På meget frugt og grønt findes der pesticidrester, som oftest er mest i udenlandsk frugt.

Pesticider er for eksempel mistænkt for at være hormonforstyrrende, eller for at påvirke hjernes udvikling.

pærer

 

Kernerne er giftige for din hund

Da kernerne fra æbler og pærer indholder giftstoffet cyanid, der er ekstremt giftig, er det vigtigt, at du fjerner kernerne, inden du giver frugterne til din hund.

Det er både kerner og sten fra stenfrugter, som for eksempel blommer og mirabeller der indeholder giftstoffet cyanid. Risikoen for forgiftning er dog større ved sten, end ved lidt kerner fra æbler og pærer, hvor det oftest kun ender i en dårlig mave.

Symptomer på akut forgiftning med cyanid kan være langsom puls, lavt blodtryk, øget vejrtrækningsfrekvens, omtågethed og et fald i temperaturen.

Har du mistanke om, at din hund har fået en forgiftning med giftstoffet cyanid fra kerner og sten, er det vigtigt, at du tager kontakt til din dyrlæge.