Må hunde spise æg?

mar 27, 2020 | FODER OG GODBIDDER

Blødkogt æg, hårdkogt æg, spejlæg eller scramble æg. Vi mennesker elsker at spise de proteinrige æg på mange forskellige måder. Men må hunde spise æg?

Giv gerne din hund æg med måde

Hunde kan godt tåle at spise æg, hvad enten de er rå eller kogt. Faktisk indeholde hver del af ægget fra skallen til æggeblommen nogle gode næringsstoffer.

Æg har blandt andet et højt indhold af protein, fedtsyrer og aminosyrer. I skallen findes der Calcium, i æggehviden er der kun protein, mens æggeblommen indeholder både protein, vitaminer og fedt.

Æggeblommen har et højt indhold af kolesterol, der kan give maveproblemer og fedme ved overforbrug. Men som hovedregel kan du sagtens give din hund et æg nogle gange i ugen.

Hver OBS på, at æggehviden indeholder Avidin, som er et stof der hæmmer Biotin. Biotin er blandt andet et meget vigtigt vitamin for kroppens cellevækst og stofskifte. Æggeblommen er dog meget høj i Biotin, hvilket gør, at der ikke bliver mangel herpå, når du giver din hund et helt æg. Du bør altså aldrig give æggehvide alene.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst giver din hund æg, bør du tage en snak med din dyrlæge omkring det.

I sjældne tilfælde er der hunde, der risikerer en allergisk reaktion eller lignende, som følge af, at de ikke kan tåle æg.

Er din hund på medicin eller lignende, bør du ligeledes i samråd med dyrlægen, finde ud af om du bør tilføje æg til din hunds kost.

Husk altid, at æg ikke kan erstatte det almindelig hundefoder.

Æg

 

Giv økologiske æg

Ønsker du at tilføje lidt æg til din hunds kost engang i mellem, er det en god ide at vælge økologiske æg. Økologiske æg er blandt andet fri for kemikalier og tilsætningsstoffer.

Økologiske æglæggende høns bliver blandt andet fodret med økologisk foder, der ikke er gensplejset. De skal have masser af plads både indendørs og udendørs, og så må næbbene ikke trimmes.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise ost?