Må hunde spise agurk?

apr 18, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Friske agurker i en skøn salat eller oven på en leverpostejmad. Vi mennesker er glade for den vandholdige grøntsag. Men må hunde spise agurk?

Giv gerne din hund Agurk

Hunde kan godt tåle at spise agurk, og nogle hunde elsker at gnave i den vandholdige grøntsag. Og den kan faktisk være en god supplering eller erstatning for de mere salt og fedtholdige godbidder, som vi ofte giver til vores hunde.

Skræl gerne agurken og skær den ud i små stykker til godbidder, eller lad din hund gnave i et større stykke under opsyn. Har du en hund, der normalt sluger maden, skal du være varsom med større stykker agurk. Der er nemlig en risiko for, at de kan sætte sig fast i halsen, og din hund kan blive kvalt.

Giv ikke din hund syltede agurker og lignende, men kun helt almindelige friske agurker.

Agurker indeholder forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og er gode for blandt andet hjertet, knoglerne og mod forstoppelse.

Når du giver din hund agurk, så foretræk at give økologisk, så mindsker du risikoen for pesticider Pesticider er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og for at påvirke hjernens udvikling. Det næstbedste efter økologisk er konventionelt dansk frugt og grønt, som har færre pesticider end udenlandske.

Agurker

 

Agurker er spiseligt vand

En agurk indeholder 96,4 % vand, derfor er agurker en rigtig god kilde til at få mere væske i din hund.

Så har du en hund, der har svært ved at få drukket væske nok når det bliver sommer, kan du med fordel give din hund nogle agurk-stykker engang i mellem.

Spred for eksempel små stykker ud på græsplænen og lad din hund søge efter dem, så får den samtidig lidt mental stimulering.

Giv altid din hund agurk med måde, så den ikke får dårlig mave.