Må hunde spise banan?

dec 6, 2020 | FODER OG GODBIDDER

Bananen er blandt den mest spiste frugt i hele verden og den bliver spist både tilberedt og rå.
Men må hunde spise banan?

Giv gerne din hund banan

Hunde kan godt tåle at spise banan, hvad enten den er rå, moset eller frossen. Den kan være en god supplering, for de mere salt og fedtholdige godbidder, som vi ofte giver til vores hunde.

Bananskralden skal du dog aldrig give til din hund.

Bananer indeholder forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og er gode for blandt andet immunsystemet, fordøjelsen, hjertet og humøret.

Bananer indeholder frugtsukker og du bør derfor tænke over, at for meget sukker ikke er godt for din hund. Det er derfor en god ide, at give din hund banan i moderate mængder af gangen.

Foretræk at give din hund økologiske bananer, så undgår du, at de er overfladebehandlet med diverse kemikalier og dermed sikre du dig bedre, at de er en sundere snack for din hund.

Bananer

 

Lav hundeis af banan

På en varm dag kan du med fordel bruge bananer, som kølende og væskegivende hundeis til din hund.

Du kan for eksempel fryse en banan ned i skiver eller blende den til en mos og komme den i isterningebakker, evt. blandet med en smule vand, så du får endnu mere væske i din hund.

En banan skåret ud i små stykker og frossent ned, kan tages op i små portioner og spredes ud over græsplænen. Det kan gøre at din hund aktiveret i et stykke tid, med at søge efter de små stykker banan i græsset.

Du bør have din hund under opsyn, når du giver den hundeis. Opfordrer gerne din hund til at slikke på isen, i stedet for at sluge den, eller tygge den meget hurtig. Det gør, at du mindsker risikoen for ubehag i maven på din hund.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mere væske i din hund på en varm dag