Må hunde spise blomkål?

apr 30, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Blomkål kan spises på rigtig mange måder. Den smager for eksempel skønt, hvis den bliver lynristet i ovnen, i salater eller som en frisk og lækker suppe. Men må hunde spise blomkål?

Giv gerne din hund Blomkål

Hunde kan godt tåle at spise blomkål, hvad enten den er rå eller kogt. Giv kun det hvide hoved til din hund, og aldrig de grønne blade eller stænglen.

Blomkål indeholder forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og er gode for blandt andet immunsystemet, blodtrykket og nyresystemet.

Din hund har som sådan ikke brug for grøntsager, men nogle hunde kan have brug for lidt grøntsager på grund af allergi eller hunde på BARF (råt foder) får ofte tilføjet lidt grøntsager til deres mad.

Hunde har dog svært ved at optage hele rå grøntsager og du kan med fordel blende den, for en bedre optagelse.

Vask altid blomkålen godt og overvej at købe den økologisk eller dansk for at mindske pesticidrester. Pesticidrester er for eksempel mistænkt for at være hormonforstyrrende eller for at påvirke hjernes udvikling.

Blomkål

 

Blomkål som sunde godbidder

Har du en hund der er meget madglad, overvægtig eller på vej til at blive det, kan du med fordel bytte de mere fede og saltholdige hundegodbidder ud med blomkål. Andre grøntsager som for eksempel gulerødder kunne også være en mulighed.

Hvis din hund er interesseret i at spise blomkål, kan du også bruge dem til sund mental stimulering af din hund. Spred for eksempel nogle små stykker ud på græsplænen, og lad din hund søge efter dem.

Når din hund får brugt sin snude og sin lugtesans, bliver den dejligt træt i hovedet på en god måde. Det er altid vigtigt, at kombinere den fysiske motion med mental stimulering.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise gulerødder?