Må hunde spise broccoli?

nov 15, 2018 | FODER OG GODBIDDER

Broccolisalat med bacon eller dampet broccoli til en god steak, vi mennesker er vilde med den sunde og meget proteinrige grøntsag. Men må hunde spise broccoli?

Undgå at give din hund Broccoli

Du bør undgå, at give din hund broccoli, fordi broccoli indeholder giftstoffet Isothiocyanat. Derfor kan broccoli risikere, at give din hund en forgiftning. Hvor kraftig en forgiftning, er afhængig af din hund og på mængden af broccoli.

Broccoli er fyldt med vitaminer, mineraler, fibre og proteiner og er egentlig en rigtig sund grøntsag, men alligevel bør den ikke gives til din hund.

Du skal dog ikke gå i panik, hvis din hund alligevel spiser et lille stykke broccoli. Der skal normalt over 10 % af hundens daglige foderindtag til, før din hund risikerer en mindre eller større forgiftning.

Men med den risiko der generelt er, ved at give din hund broccoli, bør du helt undgå at give den til din hund.

Har du mistanke om, at din hund har indtaget en større mængde broccoli, så tag straks kontakt til din dyrlæge.

Broccoli

 

Din hunds behov for grøntsager

Hunde er efterkommere fra den grå ulv og er et rovdyr, skabt til at være kødæder. Den får altså størstedelen af dens ernæringsmæssige behov dækket igennem forskelligt kød, resten fra bær, rødder, frugt og grønt.

Din hund har altså ikke et stort behov for frugt og grøntsager, og som regel indeholder et godt hundefoder alt, hvad din hund har brug for.

Nogle hunde kan dog have brug for en specialkost med flere grøntsager. Ligesom hunde på BARF (råt foder) gerne får tilføjet lidt grøntsager til kød og benprodukterne.

Ønsker du at tilsætte lidt grøntsager til din hunds foder, eller bruge dem som sundere godbidder til din hund, er der mange alternativer at vælge imellem som for eksempel gulerødder, blomkål og agurk.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise gulerødder?