Må hunde spise græskar?

okt 16, 2018 | FODER OG GODBIDDER

Græskar er utrolig sunde for os mennesker at spise, men er især populær til Halloween, hvor vi flittigt skærer skræmmende ansigter i frugten. Men må hunde spise græskar?

Giv gerne din hund græskar

Hunde kan godt tåle at spise græskar og de fleste hunde kan godt lide smagen og så er græskar faktisk et sundt og lækkert tilskud, til både vi mennesker og vores hunde.

Græskar er fyldt med forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og kan blandt andet hjælpe din hund med en bedre fordøjelse, mod diarré, forstoppelse eller til, hvis din hund har en blød afføring.

Fibrene i græskar opsuger vand og gør, at afføringen bliver mere fast og samtidig sænkes PH-værdien i tarmene, der gør at fibrene også virker præbiotisk, der betyder, at den gode tarmflora bliver genskabt.

Kødet fra et Halloween-græskar kan godt spises, men smagen er ikke så god, som fra for eksempel et Hokkaido-græskar.

Hokkaido græskar

 

Sådan tilbereder du græskar til din hund

Græskar tilberedes ligesom kartofler og kan altså bages eller koges.

Fjern først skralden og smid denne ud, da din hund kun må spise frugtkødet. Skær frugtkødet i mindre tern og kom det i en gryde med vand. Bring dem til kogning og lad det simre for svag varme i ca. 5 min. Herefter lader du de kogte græskartern afkøle, inden de gives til din hund.

Afhængig af størrelsen på din hund, skal din hund have 1 – 4 spiseske græskarkød, som tilskud. Når du starter med at give din hund græskar, så start ud med en lille smule og byg langsomt op til anbefalet dosis.

De kogte græskartern kan holde sig i en tillukket bøtte i køleskabet i 2 – 3 dage og du kan også nedfryse dem til senere brug.

Græskarkød og kerner

 

Giv græskarkerner mod indvoldsorm

Nordamerikanerne har i mange hundrede år brugt græskarkerner til at behandle indvoldsorm hos os mennesker og meget tyder på, at også hunde kan spise græskarkerner uden nogen bivirkninger, og kan derfor bruges, som et naturligt ormemiddel til din hund.

Græskarkerner indeholder aminosyren Cucurbitin, der svækker indvoldsorm og hvis der gives gentagne doser, vil ormene dø og forsvinde ud af kroppen.

For den optimale virkning bør græskarkernerne friskkværnes/males lige inden de gives til din hund.

Afhængig af størrelsen på din hund, varierer dosis fra 60 – 500 gram, som gives 3 gange dagligt, indtil alle indvoldsorm er væk.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise vindruer og rosiner?