Må hunde spise grønkål?

feb 21, 2019 | FODER OG GODBIDDER

En sprød grønkålssalat med granatæbler eller flødestuvet grønkål til en hamburgerryg. Grønkål er noget af det sundeste vi mennesker kan sætte tænderne i. Men må hunde spise grønkål?

Giv gerne din hund grønkål

Hunde kan godt tåle at spise grønkål, men det er ikke sikkert, at det er alle hunde der vil gnaske sig igennem de friske grønne kålblade.

Grønkål er en grov grøntsag, der blandt andet har et højt indhold af kostfibre, og indeholder forskellige vitaminer og mineraler.

Din hund har dog normalt ikke brug for at spise grønkål, hvis den i forvejen får et godt og nærende hundefoder. Et hundefoder der har et højt indhold af kød. Samt indeholder alle de nødvendige næringsstoffer, som en hund har brug for.

Nogle hunde kan have brug for en specialkost med flere grøntsager, fordi de har allergi eller andet. Ligesom hunde på BARF (råt foder) ofte får tilføjet lidt grøntsager til kød og benprodukterne.

Hvis du ønsker at give din hund lidt grønkål en gang imellem, så vask altid bladene godt, især hvis ikke de er økologisk eller fra egen have. På den måde mindsker du tilførslen af pesticidrester til din hunds krop. Pesticidrester er for eksempel mistænkt for, at være hormonforstyrrende eller for at påvirke hjernes udvikling.

Grønkål

 

Optagelse af grøntsager hos hunden

Hunden er et rovdyr og på grund af dens anatomi og fysiologi, er den ikke istand til at bearbejde grøntsager ligesom en planteæder er.

Ønsker du derfor at tilføje lidt grønt til din hunds kost, bør det bearbejdes således, at hunden kan få det optimale udbytte ud af de vitaminer og mineraler der blandt andet er i grøntsagerne.

Ved for eksempel at køre grønten igennem en kødhakker eller blende det rigtig godt, kan der være en optagelsesprocent på helt op til omkring 75 %.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise porre?