Må hunde spise gulerødder?

aug 21, 2018 | FODER OG GODBIDDER

Nyopgravede gulerødder fra haven, er der noget bedre? Vi spiser dem i stor stil, rå eller kogte.
Men må hunde spise gulerødder?

Giv gerne din hund gulerødder

Hunde kan sagtens tåle at spise gulerødder, hvad enten de er rå eller kogte. Mange hunde elsker faktisk, at sætte tænderne i en rå gulerod, og så er den en sund snack, der ikke feder.

Gulerødder indeholder forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og er gode for blandt andet immunsystemet, fordøjelsen, lungefunktionen og huden.

Vask altid gulerødderne godt og skræl dem, især hvis ikke de er økologiske eller fra egen have. Dermed mindsker du tilførslen af pesticidrester til din hunds krop. Pesticidrester er for eksempel mistænkt for, at være hormonforstyrrende eller for at påvirke hjernes udvikling.

Gulerødderne bør altid gives under opsyn, da en rå gulerod kan risikere, at sætte sig fast og lukke for luftvejene, hvis din hund er hurtigspisende eller uheldig.

Gulerødder

 

Gulerødder er godt for tænderne

Det er en god ide, at give din hund rå gulerødder, fordi de også kan bidrage til tændernes sundhed. Den vil nemlig hjælpe en smule, med at rense tænderne for plak og tandsten, når din hund gnaver i roden.

Gulerødder kan dog alene ikke holde din hunds tænder rene. Derfor bør du ligeledes supplere med tandrensende tyggeben og/eller rå ben, som for eksempel en okseknogle, afhængig af størrelsen på din hund.

Især små racer har ekstra tildens til, at få tandsten og du bør lære din hund, at få børstet tænder, fra den er helt lille af, så du kan holde den fri for tandsten, løse og dårlige tænder gennem hele livet.

Det kan være yderst smertefuldt for en hund, at rende rundt med dårlige tænder, så gør din hund og dig selv den tjeneste, at tænk på tandhygiejnen, så slipper du også for dyre dyrlægeregninger.