Må hunde spise hindbær?

jul 10, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Cheesecake med friske hindbær eller hindbær i en lækker smoothie. Vi mennesker er vilde med hindbær, og så er de søde bær rigtig gode for vores krop og sundhed. Men må hunde spise hindbær?

Undgå at give din hund hindbær

Du bør undgå, at give din hund hindbær, fordi hindbær indeholder sødestoffet Xylitol. Xylitol findes for eksempel også i tyggegummi og som sødemiddel i mange andre produkter.

Indtagelse af Xylitol giver et fald i blodsukkeret, og kan i større mængder være potientiel dødeligt for din hund.

Har du hvalp og hindbærbuske i haven, bør du især passe på, at din hvalp ikke går på rov i buskene.

Xylitol kan desuden skadeligt påvirke leveren, hvilket er endnu en grund til, at du bør undgå, at give din hund hindbær.

Hindbær er ellers fyldt med vitaminer, antioxidanter og fibre og kan blandt andet være med til at forebygge kræft, og holde immunsystemet sundt og stærkt.

Du skal dog ikke gå i panik, hvis din sunde hund alligevel spiser et enkelt hindbær. Det er som hovedregel i større mængder det kan blive akut.

Med den risiko der generelt er ved at give din hund hindbær, bør du undgå, at give det til din hund.

Har du mistanke om, at din hund har indtaget en større mængde hindbær, så tag straks kontakt til din dyrlæge.

Hindbær

 

Hundens behov for bær og frugt

Hunde er efterkommere fra den grå ulv og er et rovdyr, skabt til at være kødæder. Den får altså størstedelen af dens ernæringsmæssige behov dækket igennem forskelligt kød, resten fra bær, rødder, frugt og grønt.

Din hund har altså ikke et stort behov for bær, frugt og grøntsager, og som regel indeholder et godt hundefoder alt, hvad din hund har brug for.

Nogle hunde kan dog have brug for en specialkost med flere bær, frugt og grønt. Ligesom hunde på BARF (råt foder) ofte får tilføjet lidt bær, frugt og grønt til deres kød og benprodukter.

Ønsker du at tilsætte lidt bær eller frugt til din hunds foder, eller bruge dem som sundere godbidder til din hund, er der mange alternativer at vælge imellem som for eksempel jordbær og æble.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise jordbær?