Må hunde spise majs?

maj 30, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Er der noget bedre en grillede majskolber om sommeren, med masser af smør og salt på? Eller majs i en frisk salat? Vi mennesker er glade for den kaloriefyldte grøntsag. Men må hunde spise majs?

Giv gerne din hund majs med måde

Din hund kan godt tåle at spise majs, hvad enten de er rå, kogt, bagt, stegt eller grillet.

Majs indeholder blandt andet vitaminer, mineraler og fibre, men også forholdsvis mange kalorier, nemlig ca. 91 kcal pr. 100 g. Så har du en hund, der har lidt for meget fedt på sidebenene, bør du vælge at give en anden grøntsag. Et bud kunne være gulerødder, der til sammenligning har ca. 41 kcal pr. 100 g.

Majs på dåse bør du ikke give til din hund, da de har lagt i en lage af sukker og salt.

Du bør ligeledes ikke give din hund majskolber, fordi de kan sætte sig fast i hundens hals, så den risikerer at blive kvalt. Kommer majskolben ned i tarmsystemet kan den give en slem forstoppelse, fordi kolben er ufordøjelig for din hund. Især i grillsæsonen ender mange hunde ved dyrlægen, netop på grund af majskolber.

Giv derfor ikke din hund majskolber, og pas ligeledes på, at den ikke kan få fat på kolberne og eventuelle træspyd i skraldespanden eller lignende, efter en grillaften i haven.

Ønsker du at give din hund lidt majs en gang i mellem, så pluk for eksempel nogle majsstykker af kolberne og kast dem ud på græsplænen, så din hund kan søge efter dem i græsset.

Majs

 

Majs er et kornprodukt

Majs er et kornprodukt, der ligesom andre typer af korn kan være svært at fordøje for en hund. Hunden er skabt til at spise kød, og ligeledes er dens tarmsystem.

Majs ses i mange foderprodukter, fordi det er en billig ingrediens at tilføje. Men som hovedregel bør du vælge et kornfrit foder til din hund, fordi det mindsker risikoen for allergi, det giver et mere stabilt blodsukkerniveau, det gør det lettere at holde vægten og sidst men ikke mindst, det giver mindre afføring.

Ønsker du at give din hund majs, bør de derfor kun gives i meget små portioner en gang imellem.

LÆS OGSÅ: 8 gode grunde til at vælge et kornfrit hundefoder