Må hunde spise porre?

feb 7, 2019 | FODER OG GODBIDDER

En lækker porretærte eller en nærende porresuppe. Porre har været brugt i madlavningen i flere tusinde år, fordi den har mange gode egenskaber. Men må hunde spise porre?

Giv aldrig din hund porre

Porre kan risikere at give din hund forgiftning. Porre hører nemlig til løgfamilien, der indeholder stoffet Allicin, som er giftigt for hunde. Allicin findes både i rå og tilberedte porre og andre løg, og kan forårsage blodmangel hos hunden.

Porre er ellers fyldt med vitaminer og mineraler og er rigtig gode for vores immunsystem. For eksempel indeholder porre også inulin, som er et kostfiber, der har præbiotiske egenskaber. 

Men selvom porre er sunde for os mennesker, er den altså giftig for hunde at spise. Pas derfor på med at give din hund rester fra aftensmaden eller lignende, hvori der kan risikere at være porre eller andre løg.

Udover porre hører for eksempel almindelige løg, hvidløg, purløg og forårsløg også til løgfamilien.

Porre

 

Symptomer på en forgiftning

  • Kvalme og mavesmerter
  • Diarré og opkast
  • Øget hjertefrekvens
  • Blege gummer
  • Kvalme

Har du mistanke om at din hund har fået en porre-forgiftning eller en anden løg-forgiftning, så tag straks kontakt til din dyrlæge. Din dyrlæge vil højst sandsynligt i første omgang give den et brækmiddel, så I får mindsket skadens omfang. Derfor er det også vigtigt ikke at vente, hvis du har en stærk mistanke til en forgiftning.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise spinat?