Må hunde spise salat?

mar 26, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Salat som tilbehør til en god steak eller salat som hovedret og frokost i forskellige varianter. Salat er ofte en stor del af vi menneskers mad. Men må hunde spise salat?

Giv gerne din hund salat

Hunde kan godt tåle at spise salat. Salat indeholder dog mest vand, og der skal en hel del til, før det giver en volumenspise. Men udover vand findes der også vitaminer og mineraler i salat.

Din hund har dog ikke brug for at spise salat, fordi den er kødæder, og har brug for et godt og nærende hundefoder med en stor andel af kød. Nogle hunde kan tilgengæld have brug for en specialkost med flere grøntsager, hvis den for eksempel har allergi. Hunde på BARF (råt foder) får også ofte tilføjet lidt grøntsager til deres rå kød og benprodukter.

Hvis du ønsker at give din hund lidt salat en gang imellem, så vask altid salaten godt, især, hvis ikke den er økologisk eller fra egen have. Dermed mindsker du tilførslen af pesticidrester til din hunds krop. Pesticidrester er for eksempel mistænkt for, at være hormonforstyrrende eller for at påvirke hjernes udvikling.

Salat

 

Salattyper du kan give din hund

Her er 3 eksempler på salattyper du godt kan give din hund.

Rucola: Salaten har en lidt bitter smag, som den får af en bioaktiv komponent, der hedder glucosativin. Dette stof menes at kunne beskytte kroppen mod en række sygdomme.

Hovedsalat: Salaten indeholder for eksempel vitamin B1, B2 og B3 samt mineralet natrium.

Frisée salat: Salaten hører til endivieslægten og er kendetegnet ved en let bitter smag.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise tomater?