Må hunde spise spinat?

dec 17, 2020 | FODER OG GODBIDDER

Lakselasagne med spinat eller stuvet spinat til frikadeller, vi mennesker bruger spinat i køkkenet over hele verden. Men må hunde spise spinat?

Undgå at give din hund spinat

Du bør undgå, at give din hund spinat, fordi spinat indeholder oxalsyre. Oxalsyre kan hæmme kroppens evne til at optage Calcium, og kan risikere at skade din hunds nyrer.

Spinat er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter og er egentlig rigtig sundt, men alligevel bør den ikke gives til din hund, fordi der er en risiko forbundet med det.

Du skal dog ikke gå i panik, hvis din sunde hund alligevel spiser et par blade spinat. Der skal normalt store mængder til, før det for eksempel fører til nyresvigt. Har du en hund med nedsat nyrefunktion, kan det dog være en anden sag.

Med den risiko der generelt er ved at give din hund spinat, bør du helt undgå at give det til din hund.

Har du mistanke om, at din hund har indtaget en større mængde spinat, så tag straks kontakt til din dyrlæge.

Spinat

 

Hundens behov for grøntsager

Hunde er efterkommere fra den grå ulv og er et rovdyr, skabt til at være kødæder. Den får altså størstedelen af dens ernæringsmæssige behov dækket igennem forskelligt kød, resten fra bær, rødder, frugt og grønt.

Din hund har altså ikke et stort behov for frugt og grøntsager, og som regel indeholder et godt hundefoder alt, hvad din hund har brug for.

Nogle hunde kan dog have brug for en specialkost med flere grøntsager. Ligesom hunde på BARF (råt foder) ofte får tilføjet lidt grøntsager til kød og benprodukterne.

Ønsker du at tilsætte lidt grøntsager til din hunds foder, eller bruge dem som sundere godbidder til din hund, er der mange alternativer at vælge imellem som for eksempel gulerødder, græskar og grønkål.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise græskar?