Må hunde spise vandmelon?

jun 19, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Vandmelon er en dejlig forfriskende spise om sommeren. Den er lækker i en frisk salat eller most til en skøn sommerdrink med limesaft, sirup og vand. Men må hunde spise vandmelon?

Giv gerne din hund vandmelon

Hunde kan godt tåle at spise vandmelon, og især i sommervarmen, kan vandmelon være en dejlig forfriskning for hunden. Vandmelon indeholder nemlig omkring 92 % vand, og kan bidrage med væskeindtaget.

Vandmeloner indeholder desuden forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre og er gode for blandt andet immunsystemet.

Vandmelon er kaloriefattig og indeholder cirka fem gram sukker pr. 100 gram. Til sammenligning indeholder banan omkring 15 gram sukker pr. 100 gram.

Hvis du giver din hund vandmelon, sørg da for at fjerne kerner og skræl. Giv altid vandmelon med måde ellers risikerer din hund at få mavepine.

Vandmeloner

 

Lav hundeis af vandmelon

På en varm dag kan du med fordel bruge vandmelon, som kølende og væskegivende hundeis til din hund.

Du kan for eksempel fryse vandmelon ned i små bitte stykker eller blende den til en mos og komme den i isterningebakker.

En vandmelon skåret ud i små stykker og frossent ned, kan tages op i små portioner og spredes ud over græsplænen. Så er din hund aktiveret i et stykke tid, med at søge efter de små stykker vandmelon. Dette er god mental stimulering ved siden af den fysiske motion.

Har du frosset most vandmelon ned i isterningebakker, kan du motivere din hund til kun at slikke på den.

Giv altid kun frossen frugt i små portioner ellers kan din hund få dårlig mave.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til en strandtur med din hund