Når hunden ikke vil spise sit hundefoder

dec 12, 2020 | FODER OG GODBIDDER

Mange hundeejere oplever at deres hunde ikke vil spise sit hundefoder i en kortere eller længere periode. Ofte er grunden vores egen skyld, men det kan også skyldes andre omstændigheder.

Er din hund kræsen?

I realiteten findes der ikke kræsne hunde, det handler mere om den måde der bliver fodret på, der gør, at hunden mister interessen i at spise sit hundefoder.

Hunden nedstammer fra ulven, og har bevaret mange af de instinkter som ulven besidder. En af dem er jagtinstinktet/overlevelsesinstinktet, for uden mad vil man dø. Ulven spiser når den har muligheden, fordi den ikke ved, hvornår den kan forvente sig det næste måltid mad.

Vi mennesker er ofte gode til at forkæle vores hunde, nogle gange også lidt for meget. Lader du for eksempel din hunds mad stå fremme i en skål hele tiden? Putter du ofte lidt ekstra lækkert ned til din hunds foder? Får din hund stukket lidt lækkert fra aftensmaden ned til sig, når I sidder og spiser? Nogle af disse grunde kan for eksempel skyldes, at din hund mister interessen for sit eget foder.

Mistet appetit hos hunden eller det vi tror er kræsenhed, er altså ofte noget vi selv er skyld i.

Chihuahuaer

 

Råd til at få din hund til at spise

  • Tilbyd kun din hund mad 2 gange dagligt. Viser din hund ikke interesse for sin mad inden for 30 sekunder, skal du fjerne det igen. Herefter tilbydes foderet ikke igen før næste planlagte servering. Din hund må altså springe sit måltid over.
  • Drop madskålen. Gør det spændene for hunden at spise. Det gør absolut ikke noget at den skal bestille lidt, for at få sin mad. Du kan for eksempel sprede foderpillerne ud på græsset, gemme dem rundt i huset, putte dem i aktiveringsspil, vikle dem ind i et viskestykke, bruge dem som godbidder under lydighedsøvelser og meget andet.
  • Minimer forbruget af godbidder i løbet af dagen, og drop helt rester fra aftensmaden og lignende lækre sager.
  • Kig på dine omgivelser. Er der sket nogle ændringer? Er der noget der stresser din hund? Er din hund i løbetid? Hvis ellers din hund plejer at spise fint, så giv det lidt tid.

Hund søger efter foder i græsset

 

Andre årsager til mistet appetit

Udover at det ofte er den måde vi fodre vores hunde på, der er skyld i den manglende appetit, kan det også skyldes andre omstændigheder. Manglende appetit i kortere perioder er altså ikke unormalt, og er som regel ganske harmløs. Tværtimod, hvis ikke appetitten vender tilbage igen til din hund efter for eksempel en løbetid, så kan det skyldes sygdom, og dette bør du reagere på. Tag kontakt til din dyrlæge, hvis du er i tvivl om, hvad problemet kan skyldes.

  • Løbetid hos tæverne
  • Løbske tæver i nabolaget (hanhunde)
  • Foderskift
  • Stress og angst
  • Smerter
  • Sygdom