Pas på din hund ikke bliver for fed

Rigtig mange hunde har lidt for meget fedt på sidebenene, der kan medføre en enorm sundhedsskadelig risiko. Fede hunde har det generelt heller ikke særlig godt.

Undgå at give din hund fed mad

Er du en af dem der elsker at forkæle din hund med rester fra middagsbordet eller masser af godbidder, så bør du tænke dig om en ekstra gang.

Din hund har nemlig overhovedet ikke godt af al den fede mad, søde sager eller alt for mange lækre godbidder. Alt dette kan nemlig lede til, at din hund bliver overvægtig, bliver syg, får forringet livskvalitet og kan risikere at forkorte din hunds levetid.

Et hundefoder med korn i vil også give større fedtdepoter hos din hund. Derfor bør du overveje at vælge et kornfrit hundefoder til din hund, som generelt er sundere på mange måder.

Faktisk kan din hund risikere at komme til at lide af mange af de samme alvorlige sygdomme, som vi mennesker kan. Dette kan for eksempel være diabetes, ledproblemer, dårligt immunforsvar, leversygdomme, hjerteproblemer og andet.

Fede hunde har det generelt ikke særlig godt. Undgå derfor at give din hund fed mad og for mange lækre godbidder. Sørg i stedet for, at din hund får et godt og sundt hundefoder, og den optimale motion som din hund skal have (afhængig af race).

LÆS OGSÅ : 8 grunde til at vælge et kornfrit hundefoder

 

Se om din hund er overvægtig

Du kan godt selv se og mærke på din hund, om den er i en tilpas vægtig tilstand.

Undervægtig:
Her kan du tydeligt se ribben, rygrad og hofteben stikke frem og din hund har næsten ingen fedt på sin krop.

Normal vægt:
Her har din hund en tydelig talje og tilstrækkeligt med fedt over ribbenene og langs ryggen.

Overvægtig:
Her kan det være svært at mærke ribbenene på din hund på grund af for meget fedt. Der ses ligeledes tydelige fedtdepoter over lænden og haleroden.

Kraftig overvægt:
Her kan ribbenene overhovedet ikke ses, maven er rund og hænger, og der er meget fedt over brystet, ryggen, nakken og haleroden og nakken er gerne bredere end hovedet er på din hund.