Pas på Jerky-godbidder af tørret kød

mar 12, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Jerky-godbidder menes, at kunne være skyld i nyresygdomme hos hunde, og der advares derfor i øjeblikket mod det tørrede kød fra Kina.

Hvad er Jerky-godbidder?

Jerky-godbidder er tørret kød, der primært er produceret i Kina. De findes i forskellige varianter med kylling, and, oksekød og sød kartoffel.

Der findes også produkter på hylderne, hvorpå der står beskrevet, at de er produceret i EU, men som alligevel indeholder ingredienser fra Kina af.

Godbidderne menes desværre, at kunne gøre din hund syg, hvis den får dem i større mængder. Du bør overveje helt at fravælge disse godbidder til din hund, eller kun give dem i meget små mængder.

Er du i tvivl om de er produceret i Kina, så spørg din forhandler.

Syg hund

 

Risiko for nyresygdom

Der blev for nogle år tilbage rapporteret om rigtig mange tilfælde af syge hunde i USA og Europa, mange med døden tilfølge. Disse tilfælde mente man skyldtes, at hundene havde spist Jerky tørret kød.

Man har dog stadig ikke nogen 100 % bevist sammenhæng mellem Jerky, og de hunde der bliver syge, og man ved endnu ikke hvad det eventuelt er Jerky-godbidderne indeholder, som kan gøre hundene syge.

Men nu er advarslerne også for alvor nået Danmark, fordi der også her er tilfælde af hunde der er blevet syge, hvor man mener det kan skyldes Jerky-godbidder.

Det skulle primært være Jerky-godbidderne af kylling, der er problemet, men også de andre varianter skal man være meget på vagt overfor.

De hunde der er blevet syge, har udviklet nyreskader eller nyresygdommen Falconi-syndrom.

Syg hund

 

Symptomer på nyresygdom

  • Øget tørst
  • Øget urineringsbehov
  • Nedstemthed
  • Nedsat appetit
  • Opkast
  • Vægttab

Det er primært små hunde der rammes af sygdommen, fordi der nok er en større tildens til, at de får for mange godbidder til den lille krop.

Godbidder bør generelt kun gives i meget små mængder.

Har du mistanke til nyresygdom hos din hund, så tag straks kontakt til din dyrlæge.

LÆS OGSÅ: Tegn på at din hund har smerter