Potevoks til hunde – Indeholder skadelige stoffer

dec 25, 2020 | SUNDHED & PLEJE

Det er en rigtig god ide, at pleje din hunds poter, især når der er is og salt på vejene. Desværre indeholder potevoks ofte skadelige stoffer, og du bør derfor bruge naturlige alternativer i stedet for.

Potevoks kan være skadeligt

Potevoks har til formål, at skulle beskytte din hunds poter, især når der er is og salt på vejene i vintermånederne. Potevoks lægger en beskyttende hinde på huden, så det mindsker risikoen for tørre og sprækkede trædepuder.

Desværre er stort set alle de potevoks du kan købe på markedet fyldt med stoffer, der kan være skadelige for din hund.

For det første optager huden de skadelige stoffer, med risiko for allergiske reaktioner. For det andet vil de fleste hunde slikke sig på poterne og derved indtages stofferne, hvilket absolut ikke er sundt for din hund.

De skadelige stoffer i potevoks er for eksempel parfume, der kan være med til at skabe hudirritation. Parfume er heller ikke rart at få på huden, hvis der allerede er små sprækker, og ligeledes er det ikke sundt at indtage.

I potevoks findes også forskellige konserveringsmidler, hvilket hjælper på holdbarheden. Men de er ikke egnet til at indtage, som når din hund slikker sig på poterne. I nogle potevoks, kan der ligefrem være allergifremkaldende konserveringsmidler.

Der findes mange andre stoffer i mange potevoks, som ikke er sunde for din hund, at indtage eller at få på huden. Desuden koster en lille tube potevoks på markedet hurtigt en 60 – 100 kr. for noget der slet ikke er godt for din hund.

Hund i sne

 

Brug naturlige produkter som potevoks

I stedet for de potevoks du kan købe på markedet, har du flere andre muligheder, som er naturlige. Disse er meget bedre for din hund, at få poterne, og risikere at indtage, når den slikker sig på poterne.

Kløver® Vaseline

Vaseline er et helt naturligt produkt lavet af naturlige olier. Den vil lægge sig som en beskyttende hinde på huden og den virker beskyttende på meget tør og sprukken hud og små rifter. Den gule vaseline, som vi bedst kender er 100% rent og fås vandfri.

Økologisk kokosolie

Kokosolie er et helt naturligt produkt, der er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Den kan beskytte din hunds poter og er samtidig meget plejende. Der sker ingen ting ved, at din hund slikker sig på poterne, da kokosolie faktisk er sundt for din hund. Det er blandt andet godt for hundens hud og pels.

Bivoks + olier (lav selv)

Bivoks er helt ideel til at lægge en beskyttende hinde på din hunds poter. Bivoks er også et af ingredienserne i de potevoks der er på markedet, men dette er samtidig blandet med alt muligt andet unødvendigt.

Du kan nemt lave din egen potevoks, ved at blande bivoks og olier (som for eksempel olivenolie, mandelolie og kokosolie). Bivoksen skal smelte sammen med olierne ved middelvarme. Hæld blandingen i små bøtter eller lignende og lad det stivne.

Du har nu en sund potevoks til din hund, som du kan smøre på forebyggende, eller for at blødgøre din hunds poter.

God fornøjelse!