Så varmt bliver det i din bil

Vi elsker sol og sommer. Men det betyder også, at du skal passe ekstra godt på din hund. Sørg for eksempel for, at den altid har adgang til frisk vand, og efterlad ikke din hund i bilen på en varm dag.

Hund i en varm bil

Solen flytter sig hele tiden

Man siger ofte, at “solen flytter sig”, men faktisk er det jordens rotation i modsatte retning, der får det til at ligne, at det er solen der flytter sig. Men uanset sker det, at selvom du har parkeret i skygge, er det derfor langt fra sikkert, at det bliver ved med at være skygge, fordi “solen flytter sig”.

Når og hvis solen rammer bilen og det er bare 20 grader udenfor, bliver bilen helt op til 57 grader indeni. Det siger lidt om hvor meget forskel der er på ude og inde, og det går ofte lynhurtigt for bilen at blive rigtig rigtig varm.
Husk også, at selv i skygge på en varm sommerdag, bliver bilen stegende varm indeni.

 

Hvis du ser en hund i en varm bil

Hvis du ser du en hund i en varm bil, så tjek først om ejeren er i nærheden, hvis ikke du kan få fat i ejeren nogen steder, må du kontakte politiet. Ring til politiet på 114 eller 112.
Er det meget akut og du mener, at hunden er i livsfare, må du knalde en rude i bilen i “nødret”.
Sørg dog gerne for, at du har vidner til dette, da du kan straffes og drages til ansvar, for de skader du påfører på bilen.

 

Sådan hjælper du en hund der har hedeslag

Det kan være eller blive meget alvorligt, hvis en hund får hedeslag. Symptomerne på hedeslag kan være kraftig halsen, svimmelhed, forvirring, besvimelse og kramper.

  1. Få hunden bragt ud af den varme bil
  2. Afkøl og overbrus hunden med ca. 15 – 20 grader koldt vand (det må ikke være for koldt), eller læg håndklæder opvredet i koldt vand over hunden
  3. Afkøl gerne på kroppen i lysken og på bugen, der er behåringen tyndest
  4. Hunden bør altid tilses af en dyrlæge efter et hedeslag

 

Så varm bliver din bil

Herunder kan du se nogle eksempler på tidspunkter og hvor hurtigt og varmt, det bliver i din bil.