Sådan får du mere væske i din hund på en varm dag

Det er meget vigtigt, at din hund får nok væske på en varm dag, desværre er det langt fra alle hunde, der selv sørger for dette.

Hundeis på en varm dag

Lav ispinde og isterninger

Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, for hvad du kan putte i isterningebrikker eller isforme, for at få noget mere væske i din hund. Dette kunne f.eks. være frossent kyllingefond, frossent kogevand fra kogt lever, frossent vand med most tun i eller moste kødboller fra suppen.

En anden god ide er, at putte nogle af hundes egne foderpiller i isterningebrikker med vand, derved får du både væske og foder i din hund og den vil være aktiveret i et stykke tid.
Her kan også bruges forskellige godbidder, som f.eks. Lakse Kronch til et alternativ til foderpillerne, eller du kan blande godbidder sammen med foderpillerne.

Lær din hund at slikke på isen i stedet for at sluge den, så mindsker du, at den risikerer, at få dårlig mave, fordi den får en stor klump is i maven.

 

Brug frugt, rå ben eller fisk

I nogle frugter er der rigtig meget væske i, som f.eks. vandmelon og andre meloner, ananas eller agurker. Disse kan du skære i små stykker og fryse ned. På en varm dag, kan du så tage en lille portion op og sprede ud på din græsplæne, så er din hund både aktiveret, får væske og blive kølet ned, af de frosne frugter.

Du kan også med stor fordel give din hund et frossent råt ben af f.eks. okse eller hest. Her bliver din hund både kølet ned, får renset tænder og bliver beskæftiget og aktiveret.

Hvis din hund er til fisk, vil også sådan en frossen, være lækker for din hund på en varm dag. Husk, at fisk altid skal have været nedfrosset i 24 timer ved minimum -20 grader inden brug, så parasitter dræbes.