Sådan træner du din hund klar til hundeudstilling

Det kræver træning og forberedelse sammen med din hund, inden i kan blive klar til, at blive bedømt i en udstillingsring.

Hunde på en hundeudstilling

Træning inden en hundeudstilling

Træn løb

Du skal kunne løbe med din hund, pænt ved din side, i en god lines afstand, ligeledes skal din hund kunne løbe i en fri trav, uden at den slår over i galop, da løb i galop vil give minuspoint til en hundeudstilling.

Træn stå

Din hund skal også kunne stå helt stille på en lang række med andre hunde og stå korrekt med ben, krop og hoved. B.la. skal for og bagben gerne stå lige over for hinanden og med bagbenene skrående lidt bagud.

Træn berøring

Når din hund er i ringen til en udstilling, vil dommeren kigge på din hund både på afstand og helt tæt på. Nogle dommere kan sagtens finde på, at røre ved din hund på dens krop, ben eller i hoved og mund. Derfor er det også vigtigt, at du træner din hund, i at blive rørt overalt på kroppen, og gerne af andre personer også.

Gå til ringtræning

Det optimale vil være, at gå til lidt ringtræning inden du skal til en udstilling, her træner i nemlig, som det vil foregå i en udstillingring, hvor i løber i cirkler, står på række og løber frem og tilbage, øver vendinger, stå pænt og korrekt, samt berøring, sammen med en masse andre hunde og mennesker.

Brug endelig rigeligt med godbidder, når du skal træne med din hund og træn masser af kontakt, så i bevarer en god kontakt, om i løber eller står stille eller imens du eller andre retter på hundens ben mm.

 

På hundeudstillingsdagen

Luft din hund

Sørg for at din hund er godt luftet inden i skal ind i ringen, så den ikke pludselig skal lave stort midt i ringen og husk altid hømhøm poser. Afhængig af om udstillingen foregår indendørs eller udendørs, kan du med fordel medbringe en stol, telt og bur til hunden mm.

Husk vigtige papirer

Du skal medbringe papirer på din hund, samt vaccinationsattest og dit nummer og så skal du tjekke ind, når du møder op til hundeudstillingen.

Kom i god tid

Kom altid i god tid inden i skal ind i ringen, så din hund kan nå at falde til ro og vænne sig til de nye omgivelser. Som regel sker der en masse ting omkring jer og der er rigtig mange hunde og mennesker samlet.

I udstillingsringen

Når i endelig er kaldt ind i udstillingsringen, vil dommeren lægge vægt på et godt samspil imellem dig og din hund. Han kigger på hvordan hunden løber og står og hvordan den generelt ser ud. Det er selvfølgelig vigtig, at du har gjort din hund fin i stand inden, dvs. at du har haft din hund i bad, at den blevet friseret pænt, neglene er klippet mm. (Afhængig af race).

Det er en fordel, hvis du i ringen bruger en udstillingsline, da den ser mere pæn og elegant ud end en almindelig line og et halsbånd.

Du kan ved Dansk Kennel Klub læse mere om, hvordan din hund bliver inddelt og bedømt til en udstilling.