Sådan træner du din hund til ikke at hoppe op

Det kan godt gå hen og blive et stort problem, med en hund der hopper op af alt og alle. Men med den rette positive træning, kan det sagtens lade sig gøre at træne sin hund til ikke at hoppe op.

 Træn din hund til ikke at hoppe op

Hundens måde at hilse på

Når vi mennesker hilser på hinanden siger vi hej, giver hånd eller knus og kram. Hunden derimod vil gerne give hals og hoppe op ad os, fordi den vil i kontakt med vores ansigt.

Denne hilsemåde er for hunden helt normal, fordi hundens måde at hilse på, er ved at begge snuder mødes og der slikkes i mundvigen. Netop dette er, hvad din hund prøver på at gøre ved dig, og ved alle andre den gerne vil hilse på.

 

Sådan skal du ikke gøre

Du har måske hørt om de metoder, hvor du, hvis hunden hopper op ad dig, skal give den et knæ ind i brystet, eller træde den over poterne. Altså du skal påføre hunden et ubehag og smerte. Dette må du for alt i verden ikke byde din hund. Din hund vil hilse på dig, fordi den er super glad for at se dig. Hvis du vælger at svare igen ved at påføre den et ubehag, begynder den hurtigt at miste tilliden til dig.

Ligeledes skal du heller ikke skælde din hund ud og råbe op osv., dette er på ingen måde fair over for hunden. Nyd i stedet at din hund er helt vild med dig, og bare vil kysse og kramme dig.

Synes du kysseriet er træls, må du i gang med at træne din hund på en positiv måde til ikke at hoppe op.

 

Sådan træner du din hund til ikke at hoppe op

Ignorer hunden

Det aller vigtigste du kan gøre, hvis du gerne vil lære din hund ikke at hoppe op, er ved ikke selv at forstærke hundens “hoppe op” adfærd. Dette kan gøres helt simpelt, ved at lade være med at give din hund opmærksomhed, når den hopper op. Altså du skal fuldstændig ignorere den.

Vær rolig

Det er vigtigt, at du er helt neutral, når du for eksempel kommer hjem fra arbejde. Du skal vise hunden, at det er helt normalt, at du går og kommer. Dette gøres bedst ved ikke at gøre et stort nummer ud af det. Lad være med at virke overglad, når du kommer hjem. Lad for eksempel være med at klappe din hund med det samme og sige “Heej, Fido” og lignende.
Det samme gør sig gældende, når du forlader den, virk rolig og helt normal.

Når og hvis din hund begynder at hoppe op ad dig, vender du ryggen til den, og ignorere den.
Du taler ikke til den, hverken goddag eller skæld ud.
Når hunden har alle 4 poter i gulvet og er faldet til ro, kan du selv gå ned i knæ og tage kontakt til hunden.

Indfør nyt hilseritual

Man kan sige, at det handler om at indføre et nyt hilseritual, hvor hunden først får kontakt, når den har alle 4 poter i gulvet.
Husk, at din hund skal have ros og gerne godbidder, når den gør det rigtige, så forstærker du den gode adfærd.

God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Derfor skal du træne alene hjemme træning