Stimulering af hund Quiz – Hvor meget ved du?

At have hund kræver viden, tid og overskud, for at få en rolig og velafbalnceret hund. Tag Quizen, Stimulering af hund – Hvor meget ved du, og bliv klogere.
Hvor meget fysisk motion bør en hund minimum have dagligt?

Som hovedregel bør stort set alle hunderacer, (som er voksne, sunde og raske) motioneres fysisk i minimum 1½ time dagligt. Her snakker vi daglige gåture, gerne delt op i 2-4 gåture.
Hvilken gangart er hundens mest normale?

Trav bygger bedst musklerne op, og er den gangart din hund bør løbe i på længere strækninger.
Hvor gammel skal en hund være, før du må cykle og løbe med den?

Som hovedregel bør en hund være minimum 1 ½ år gammel. Begynder du at løbetræne tidligere, kan du ødelægge din hunds led, fordi de ikke er nok udvokset.
Må en hvalp gå på trapper?

Præcist som med løb og cykling, bør din hund være udvokset, før den begynder at gå på trapper. Du bør altså bære din hund op og ned ad trapperne til den er minimum 1 - 1 ½ år gammel.
Hvor lange gåture må en 10 ugers hundehvalp gå?

En hundehvalp har ikke behov for motion, den skal ud og se og opleve verden, og igen - Det er vigtigt, at passe godt på dens voksende led. Som hovedregel skal du ikke gå længere end din hvalps alder i uger, som så svarer til antal minutter. 10 uger = 10 minutters gåtur.
Hvordan kan du mental stimulere en hund? (Vælg 4 korrekte svar)

Vælg venligst 4 korrekte svar
Alle hunde har behov for mental stimulering, hver dag (½ - 1 time) ved siden af den fysiske stimulering. Hvor meget og hvad, er desuden afhængig af race, og hvad den er bygget til! Bold- og pindekast er IKKE mental stimulering!
Hvornår er behovet for social stimulering særlig stort?

Behovet for omgang med artsfæller er særlig stort op til kønsmodningen. Hvalpen skal udvikle og forbedre sit kommunikationssystem med andre hunde af forskellige typer, fordi alle racer ser forskellige ud. Efter kønsmodningen kan nogle racer, have svært ved at være sammen med andre hunde.
Hvad er den hyppigste årsag til adfærdsproblemer?

Hunden skal være korrekt stimuleret både fysisk og mentalt (og socialt), for at undgå, at der opstår adfærdsproblemer.
Kaster du bold eller pind til din hund?

Alt andet end aldrig er ikke godt nok! For vidste du, at bold- og pindekast er frygteligt stressende for en hund? Men din hund ser jo ud til at synes det er sjovt, ikke? For den kommer jo glædeligt med bolden igen og igen, har vi ret? Men desværre Nej. Det der i virkeligheden sker er, at hunden får adrenalin kick, og nærmest kører i tomgang, og bare vil have mer og mer. Den bliver faktisk afhængig af det, præcist som hos narkomaner, der vil have mer og mer af sit stof. Det eneste der kommer ud af det, er en fysisk overstimuleret og stresset hund, der kun fører til adfærdsproblemer. Drop derfor bold- og pindekast med din hund! Er du allerede en af dem, der kaster meget bold til din hund, så bør du trappe stille og roligt ned med denne leg, for til sidst at stoppe helt. Prøv det, du vil blive overasket over, hvor meget det kan ændre din hund, til det bedre.
Giver du foder til din hund i dens madskål?

Det bedste du kan gøre er at bruge din hunds foder til mental stimulering. Hunden er afkommer af ulven, som er vandt til at kæmpe lidt for sin føde. Derfor gør det bestemt heller ikke noget, at din hund skal yde lidt, for at få sit foder. Spred det for eksempel ud på græsplænen, og lad din hund søge efter foderpillerne. Start altid på et lille område, og udvid efterhånden som din hund bliver god til det. Har du ikke en have, kan de gemmes rundt omkring i huset. Du kan også bruge dem til almindelig lydighedstræning, så mindsker du også et overforbrug af de fede og saltholdige godbidder. Problemløsningsopgaver er også et hit. Du kan for eksempel købe spil, hvori foderpillerne kan gemmes, og hunden skal løse dem, for at få fat i dem. Hjemmelavede påfund er lige så godt, som for eksempel at vikle pillerne ind i et viskestykke, eller gemme dem under plastikkopper og skåle. Husk, altid at pakke rekvisitterne væk igen efter brug, så din hund ikke ødelægger dem, og kommer til skade.
LÆS OGSÅ: 13 ting der kan stresse din hund