Top 25 populære hunderacer i Danmark i 2017

sep 11, 2018 | RACER

1. Labrador Retriever

Labrador Retrieveren den populære verdensrace, ligger år efter år i toppen over populære hunderacer i Danmark.

Racen er da også en absolut helt igennem velegnet familiehund, og ikke nok med dette, så er den også en utrolig alsidig arbejdshund og bliver blandt andet brugt, som tjenestehund af politiet og servicehund til handicappede.

Labrador Retrieveren kommer godt ud af det med de fleste, hvad enten det er børn, andre hunde eller kæledyr.

LÆS OGSÅ: Labrador Retriever – Den populære verdensrace

Labrador Retriever

 

2. Schæferhund, stockhåret

Schæferhunden den populære brugshund, oprindelig hyrdehund, påtager sig gerne mange forskellige arbejdsopgaver.
Den har brug for at være social og være en del af en aktiv familie, hvor den får en masse træning og aktivering.

Hunderacen ses desværre ofte i dårlig fysisk tilstand og en adfærd, der kan give store problemer, som familiehund, på grund af avlen.

LÆS OGSÅ: Schæferhund – Den populære brugshund

Schæferhund

 

3. Golden Retriever

Golden Retrieveren den Gyldne henter er en imødekommende jagthund, der kan blive en alletiders familiehund i en aktiv families liv. Den er den fødte apportør og en rigtig god arbejdshund, der kan bruges til mange forskellige aktiviteter.

Hver opmærksom på, at der findes to linier af hunderacen og anskaffer man sig den “forkerte” type, kan det volde store problemer.

LÆS OGSÅ: Den gyldne henter – Golden Retriever

Golden Retriever

 

4. Bichon Havanais

Bichon Havanais den charmerende og legesyge “Havaneser”, er altid klar på sjov og narrestreger.

Nærhed og social kontakt er utrolig vigtig for den lille hund og den trives ikke efterladt alene i ret lang tid.

LÆS OGSÅ: Bichon Havanais – Den legesyge Havaneser

Bichon Havanese

 

5. Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrieren den nysgerrige og børneglade hund, foretrækker selskab med mennesker og er yderst loyal overfor sin familie.

Tidlig socialisering med andre hunde og mennesker er vigtig, samt passivitetsøvelser for at mindske dens stressniveau.

LÆS OGSÅ: Staffordshire Bull Terrier – Den børneglade hund

StaffordShire Bull Terrier

 

6. Coton de Tulear

Coton de Tulear den tillidsfulde selskabshund, siges at være allergivenlig, da de fleste allergikere der ikke kan tåle hund, kan bo sammen med den lille “Bomuldshund”, som den også kaldes.

Hunderacen er meget social og knytter sig til sin familie og trives ikke efterladt alene i ret lang tid. Den fungerer som regel fint med børn og andre husdyr, dog ikke med mindre børn, da de kan stresse den og risikere at gøre den sky, med sine skrig og utilregnelige bevægelser.

LÆS OGSÅ: Den lille bomuldshund – Coton de Tulear

Coton de Tulear

 

7. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel den alsidige og venlige hund, har brug for at være aktiv og egner sig godt til mange forskellige former for hundesport.

Hunderacen har et følsomt sind og har brug for nær menneskelig kontakt og trives ikke efterladt længe ad gangen. Den kan fungere godt, som familiehund og er imødekommende over for de fleste, både børn og fremmede.

LÆS OGSÅ: Cavalier King Charles Spaniel – Den venlige spaniel

Cavalier King Charles spaniel

 

8. Ruhåret hønsehund

Ruhåret hønsehund den alsidige og populære jagthund, trives bedst med jagt-arbejde eller i en aktiv naturelskende familie, der har kendskab til racen.

Hunderacen har brug for meget aktivering både fysisk og mentalt og for muligheden til ofte at løbe frit.

LÆS OGSÅ: Ruhåret Hønsehund – Den populære jagthund

Ruhåret hønsehund

 

9. Engelsk Cocker Spaniel

Engelsk Cocker spaniel den energiske og livsglade fuglejæger, med sin altid logrende hale, kan blive en hengiven familiehund, hvis man har forståelse for, at racen kræver en masse aktivering og stimulering.

Hunderacen har brug for en masse kontakt og trives ikke alene i længere tid.

LÆS OGSÅ: Engelsk Cocker Spaniel – Den livsglade fuglejæger

Engelsk Cocker spaniel

 

10. Border Collie

Border Collien den energiske hyrdehund, er ikke en race for den ikke erfarne hundeejer. Den kræver meget aktivering både fysisk og mentalt hver eneste dag, og har brug for plads at bevæge sig på.

Hunderacen er meget lærenem og ses ofte, som konkurrencehund i forskellig hundesport. Det er vigtigt at have kendskab til måden at træne racen på, da den for eksempel hurtigt lærer både det ønskede og uønskede og stresslege skal altid undgås.

LÆS OGSÅ: Border Collie – Den energiske hyrdehund

Border Collie

 

11. Berner Sennenhund

Berner Sennenhund den godmodige arbejdshund og bamsede heltehund, er venlig over for alle og kan blive en god familiehund med tanke på, at det stadig er en race, der kræver en masse aktivitet, selvom den er rolig og elsker at blive nusset med.

Hunderacen rammes ofte af en arvelig kræftsygdom og andre lidelser, hvorfor det er vigtigt at finde seriøse opdrættere af racen.

LÆS OGSÅ: Berner Sennen – Den bamsede heltehund

Berner Sennenhund

 

12. Rottweiler

Rottweileren den stærke og frygtløse brugshund, er en venlig, men arbejdskrævende hund. Hvis man har forståelse og kendskab til racen og dens behov, kan man sagtens få et godt socialt liv sammen med den.

Hunderacen skal hele livet igennem trænes ved at være konsekvent, med altid med venlighed, den skal have mange opgaver og kræver tæt kontakt.

LÆS OGSÅ: Rottweiler – Den frygtløse brugshund

Rottweiler

 

13. Kleiner Münsterländer

Kleiner Münsterländeren den alsidige jagthund, er venlig over for familien og kan falde godt til i en familie der har et aktivt udendørsliv.

Hunderacen har brug for, at kunne få lov at løbe frit og bruge sin næse og apportørarbejde vil den elske.

LÆS OGSÅ: Kleiner Münsterländer – Den alsidige jagthund

Kleiner Münsterländer

 

14. Jack Russell terrier

Jack Russel terrieren den livlige hund, indfinder sig som regel godt i enhver familie, hvis man stadig er opmærksom på at den kræver en del fysisk og mental aktivering.

Hunderacen har brug for masser af kærlighed og elsker at løse opgaver. Opfindsomhed, godbidder og positive træningsmetoder er vejen frem.

LÆS OGSÅ: Jack Russell terrier – Den livlige hund

Jack Russel Terrier

 

15. Fransk Bulldog

Fransk Bulldog den charmerende hund, er som regel en god familiehund i en rolig familie, den knytter sig dog mest til en person i familien.

Hunderacen kan have problemer med vejrtrækningen og bør især ikke udsættes for ret meget motion i varmt vejr. På ikke varme dage har den brug for daglige spadsereture og mental aktivering.

LÆS OGSÅ: Den charmerende hund

Fransk Bulldog

 

16. Cairn terrier

Cairn terrieren den tålmodige terrier, vil elske leg med familiens børn og er ret tilpasningsdygtig i familien, men den sætter stor pris på oplevelser, aktivering og social nærhed.

Hunderacen er nysgerrig og selvstændig, hvilket f.eks. betyder, at hvis der dukker noget mere spændende op, end at blive kaldt ind, vil den som regel vælge, at undersøge det mere spændende nærmere.

LÆS MERE OM RACEN: Cairn terrier – Den tålmodige legekammerat

Cairn Terrier

 

17. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog den opmærksomme og intelligente hyrdehund, er en loyal familiehund, der trives bedst med et aktivt liv, med mulighed for nye positive oplevelser og frihed til at bevæge sig frit.

Hunderacen er meget intelligent og kan med den rette positive træning, lære mange hundetricks eller nå langt i konkurrencer.

LÆS OGSÅ: Den intelligente Sheltie – Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

 

18. Korthåret hønsehund

Korthåret hønsehund den alsidige jagthund, trives bedst med jagt-arbejde eller en masse fysisk og mental aktivering og stimulering. Den kræver en erfaren hundeejer, der har lyst til masser af aktiviteter udendørs.

Hvis hunderacen får den rette aktivering, er den generelt en venlig og rolig hund i familien, med tålmodighed over for børn.

Korthåret Hønsehund

 

19. Ruhåret Gravhund

Ruhåret gravhund den modige gravhund, er skabt til at arbejde selvstændigt og derfor er ubetinget lydighed, ikke det den er bedst til. Den har brug for opgaver, aktivering og næsearbejde og det handler om at være kreativ, for at bevare dens interesse.

I familien er den som regel rolig og den vil gerne være en del af familiens liv.

Ruhåret Gravhund

 

20. Engelsk Bulldog

Engelsk Bulldog den egenrådige hund, var i gamle dage populær i kamphundesport og den kan da også blive vred, hvis nogen prøver at provokere den. Den har brug for et socialt liv, hvor den kan få lov til, at være midtpunkt i familien.

Hunderacen har åndedrætsbesvær og man bør være varsom med for meget motion, især på varme dage.

Engelsk Bulldog

 

21. Dansk Svensk Gårdhund

Dansk Svensk Gårdhund den kvikke hund, der elsker aktivitet, sjov og leg er et energibundt, der kræver opmærksomhed og beskæftigelse.

Den er en god rottejæger og kan sagtens finde på at gå på jagt i havens græsplæne efter mosegrise og lignende og derfor skal man ikke være sart med sin have, da der bliver gravet et par huller i ny og næ. En indhegnet have er også et most for denne race, da jagtinstinktet stadig er velbevaret.

LÆS OGSÅ: Dansk Svensk Gårdhund – Den kvikke hund

Dansk/Svensk gårdhund

 

22. Welsh Corgi Cardigan

Welsh Corgi Cardigan den opmærksomme hyrdehund, har brug for tæt kontakt med sin familie og den går ikke af vejen for lidt rolig leg med børnene.

Hunderacen er følsom og skal kun trænes og opdrages med venlige og positive træningsmetoder og uden stressende lege og aktiviteter. Den kræver daglig motion og aktivitet.

Welsh Corgi Cardigan

 

23. Beagle

Beaglen den sociale jagthund, kan blive en udmærket familiehund, hvis man har sat sig ind i racens behov og får trænet den godt fra lille af, den er nemlig meget selvstændig, hvilket kan skabe problemer senere hen, hvis ikke der bliver startet tidligt med lydighedstræning.

Hunderacen er venlig overfor alle og en god legekammerat for børnene. Næse-arbejde såsom spor vil være rigtig god supplerende træning, for den duftopmærksomme race.

LÆS OGSÅ: Beagle – Den sociale jagthund

Beagle

 

24. West Highland White Terrier

West Highland White Terrier den modige humørfyldte “Westie”, fungerer godt med børn og elsker leg og sjov. Den har brug for opmærksomhed af familien og gerne træning gennem leg og med godbidder, for at bevare interessen.

Hunderacen vil gerne undersøge og opleve ting og en indhegnet have er nødvendig, for at racen ikke tager på opdagelsestur udenfor haven.

LÆS OGSÅ: West Highland White Terrier – Den humørfyldte Westie

West highland White Terrier

 

25. Mops

Mopsen den charmerende hund, kan fungere godt som familiehund i de fleste familier, den har brug for en masse opmærksomhed og kontakt og skal have både fysisk og mental aktivitet og stimulering hver dag.

Hunderacen har en flad snude og vil snorke og kan have vejrtrækningsproblemer, hvilket man især skal være opmærksom på i varmt vejr, hvor man bør undgå ret meget motion.

LÆS OGSÅ: Mops – Den drillesyge klovnehund

Mops

 

LÆS OGSÅ: Populære hunderacer 2019 – Top 30 Danmark