Træn dogparkour og få en mere selvsikker hund

Med dogparkour får din hund en bedre kropskontrol, styrket muskler, et større selvværd, en bedre selvtillid og bliver en mere harmonisk hund.

Dogparkour i skoven

Hvad er Dogparkour?

Dogparkour er en fysisk træningsform, hvor hunden skal bevæge sig hurtigst og mest effektivt, kun ved brug af kroppen, igennem en række forhindringer.

Når du træner dogparkour arbejder du med hundens kropsbevidsthed og kernemuskulatur via balanceøvelser og forskellige forhindringer der styrker din hunds fysik og giver den mere selvtillid. Samtidig styrker træningen også samarbejdet mellem dig og din hund.

Det er vigtigt, at du træner din hund langsomt op i forskellige øvelser og selv lærer, hvordan du mest forsvarligt hjælper din hund igennem forhindringerne.

Det er altid vigtigt, at du går frem i meget små skridt og lad være med at forlange mere af din hund end den kan klare, det skal altid være en positiv oplevelse for din hund.

Sørg altid for, at sikkerheden er højt prioriteret, så din hund ikke kommer til skade eller bliver skræmt og bange.

LÆS OGSÅ: Verdens vigtigste øvelse – Øjenkontaktøvelsen

Dogparkour i marken

 

Sådan kan du træne dogparkour

Der findes dogparkour træningshold forskellige steder i landet, hvor du kan tilmelde dig. Her træner i på en opstillet bane, hvilket kan være et fornuftigt valg, hvis du er nybegynder i Dogparkour.
Men du kan i bund og grund træne dogparkour, med din hund alle steder, det er kun fantasien, der sætter grænser.

I skoven

Træn dogparkour når du er en tur i skoven med din hund. Her kan du ofte finde afskårne træstammer, hvorpå hunden skal op og balancere og gå på line på. Hvis i ligeledes finder afskårne træstubbe, kan i forsigtigt træne lidt forskellige øvelser, imens din hund står og balancerer på træstubben, dette kunne f.eks. være øvelser som sit, stå, gi pote eller dæk.

I byen

Hvis i en gang imellem er på tur igennem byen og i ser en lille elboks eller andet hunden kan komme op og balancere på, er det bare med at benytte jer af dem, hov op og balancer og lav et par lette øvelser, med masser af motivation og ros til din hund.

Derhjemme

Der findes forskellige balanceelementer du kan købe eller, hvis du selv har et balancebræt liggende, kan du træne din hund til først, at få et forben på balancebrættet, derefter to forben og senere hen, når din hund er styrket og tryg i øvelsen, kan i begynde forfra, hvorpå det så er bagbenene, der skal op og stå og balancere.

En almindelig opvaskebalje eller lign, kan evt. bruges i indlæringsfasen i stedet for et balancebræt.
Senere kan du udvide det til, at det er en bold din hund skal have forbenene op på, sæt den i spænd i starten og udvid det stille og roligt til, at bolden begynder at trille, med lidt hjælp fra dig.

En hjemmelavet solid vippe af træ kan ligeledes være et godt trænings og balanceredskab.

Alt hvad din hund kan lave balanceøvelser og andre øvelser på, med alle poter eller kun 2 poter på, kan bruges.
Husk altid, at motivere din hund til at lave øvelserne, med masser af ros og godbidder.
God fornøjelse!