Vask af hund – 5 trin til et godt bad

okt 4, 2018 | SUNDHED & PLEJE

Din hund kan få brug for et bad efter en tur i en mudderpøl, i saltvand på en strandtur eller, hvis den for eksempel skal være fin op til en hundeudstilling.

1. Frisér og udred sammenfiltret pels

Sørg for at frisere din hund inden du gør den våd og udred sammenfiltret pels. Du kan bruge en bredtandet kam til at tjekke pelsen for filtrer og knuder i pelsen, ved at køre den igennem pelsen, helt inde fra huden af.

Du kan bruge en udredningsspray, som du sprayer på de filtrede områder og lader det virke i nogle minutter. Herefter løsner du filtrerne forsigtigt med fingrene og børster dem ud med en kam eller børste.

Hvis ikke du får fjernet filtrerne inden vask af hund, vil filtrerne kun blive værre og ende, som en “kogt uldsok”.

Efter vask kan du med fordel spraye udredningssprayen i pelsen igen på de udsatte områder, det letter udredningen og forebygger nye filtrer i pelsen.

 

2. Gør din hundeshampoo klar

Det er vigtigt, at du har valgt en god hundeshampoo til din hund, som rengør, men også plejer din hunds pels og hud. Der findes mange forskellige shampooer og balsamer til forskellige behov, alt efter din hunds race og pels.

Din hund har ikke samme PH værdi i huden, som os mennesker og derfor skal du aldrig bruge en menneskeshampoo til din hund.

Bland shampooen med vand i rette forhold, eventuelt via en blandingsflaske, som gør det lettere, at få blandet en korrekt mængde hundeshampoo og vand og fordele det i pelsen.

Et godt valg af hundeshampoo kan for eksempel være en økologisk 2 i 1 hundeshampoo og balsam med citronmelisse fra B&B.

Hund i bad

 

3. Vask pelsen 2 gange

Sørg først for, at du har fundet den korrekte temperatur på vandet. Vandet skal være lunkent og må hverken være koldt eller varmt. Indersiden af din underarm er et godt sted at teste, om vandet er for varmt eller koldt.

Gør nu din hund våd i det lunkne vand og sæb den ind i shampoo-blandingen og skyl derefter hundeshampooen ud igen. Gentag så indsæbning igen og lad det trække lidt i pelsen, inden du igen skyller shampooen ud, denne gang ekstra grundigt.

Hvis ikke det er en 2 i en shampoo og balsam, kan du efter vask med shampoo massere balsam ind i pelsen, som kan lette udredningen bagefter. Balsam skal også trække et par minutter og derefter skylles grundigt ud af pelsen.

Pas altid på, at din hund ikke får vand og sæbe i ører og øjne.

 

4. Tryk vand ud af pelsen

Når din hund er skyllet godt igennem for shampoo og balsam, trykker du så meget vand ud af pelsen, som du kan med dine håndflader. Herefter ligger du et håndklæde over din hund og trykker igen.

Det er vigtigt, at du ikke “frottere” pelsen, da det vil give filtrer i pelsen.

Hund der har været i bad

 

5. Føntør pelsen

Frisér først den våde pels helt igennem, herefter skal pelsen føntørres helt tør. Du kan trække børsten igennem pelsen med den ene hånd samtidig med, at du føntørrer og følger børsten med den anden hånd. Det kræver lidt øvelse og du kan med fordel have en hjælper i starten.

Når din hund er helt tør, børster du den grundigt igennem igen.

Væn din hund til føntørren, allerede fra den er lille af. Pas på den ikke bliver skræmt og bange for den, start stille og roligt og beløn med en masse ros og godbidder.

God vask af din hund.