Må hunde spise ærter?

jul 31, 2019 | FODER OG GODBIDDER

Friske nyplukkede ærter fra haven eller ærter i en skøn sommersalat. Vi mennesker er vilde med de små grønne ærter. Men må hunde spise ærter?

Giv gerne din hund ærter med måde

Hunde kan godt tåle at spise almindelige friske ærter. De må gerne have været frosne, bare du sørger for, at det er usaltede og ukrydrede ærter. Ærter på dåse bør du holde dig fra, da de indeholder meget natrium, der ikke er godt for din hund.

Ærter indeholder vitaminer, proteiner, antioxidanter og fibre og er blandt andet gode for immunsystemet og regulerer blodsukkeret.

Giv for eksempel et par ærter som godbidder en gang imellem, men som med meget andet, bør du kun give ærter i moderate mængder til din hund.

Ærter indeholder nemlig også Puriner, der producere urinsyrer, der filtreres gennem nyrene. For meget urinsyre kan blandt andet forårsage nyresten. Har du en hund med nyreproblemer, skal du slet ikke give din hund ærter.

Ærter

 

Pas på ærtebælgene

Vi mennesker kan nogle gange godt lide at spise for eksempel sukker-ærter med bælgen på.

I princippet kan din hund sagtens fordøje bælgen, men der er en risiko for kvælningsfare, hvis den får lov at gnaske i hele bælgen.

Ønsker du at give ærtebælgen til din hund, bør du sørge for at skære den i mindre stykker. En god ide er ligeledes at sørge for, at de ikke er sprøjtet eller vælge at købe økologisk, så de indeholder mindre pesticider.

LÆS OGSÅ: Må hunde spise agurk?